mandag 6. juni 2011

Ei fantastisk helg!

I helga har jeg vært på Projo strikketreff, og til dere som var der vil jeg bare si; Takk for sist :) Jeg gleder meg allerede til neste år :)
Der var alt tilrettelagt for at vi kunne nyte husmorferie, faglig påfyll, kjøpe nydelig garn og selvfølgelig få strikket og skravla mye ;) 
Så en stor takk til alle dere som sto bak og gjorde helga vår uforglemmelig ;) Håper i alle fall noen av dere leser dette ;)
Projo-butikken byr på masse herlig garn som man ikke får kjøpt andre steder enn der: 
Dette er bare en del av butikken. Det var nemlig ikke lett å ta bilder av garnhyllene fordi det alltid var minst ei dame som sto og så, klemte på og beundret det herlige garnet ;) Her var det ikke lett å velge hva jeg skulle unne meg, for jeg hadde jo lyst på nesten alt! 
Og når sant skal sies, fikk jeg handla "litt" ;
Her er alt hva hjertet begjærer og mere til; cashmere/bomull, angora, merinoull/silke, ull og alpakka.... og det fine er at man kan jo handle det HER hvis man ikke kan reise til Skarnes og butikken der. 
Men jeg skulle jo egentlig fortelle om treffet.... blir lett revet med når jeg tenker på garnet.... ;)
Alle deltakerne på treffet fikk gave fra Projo, jeg fikk et nett med blant annet mange brosjyrer til inspirasjon og  tre garnnøster: 
Og jammen vant jeg ikke en slik pakke til under utlodningen på lørdag kveld: 


På lørdag var designer Bente Presterud Røvik der og fortalte om hvordan hun jobber fra ide til ferdig design.... 
Her er noe av det hun hadde med og viste fram:
Personlig synes jeg vel ikke at dette var helgas høydepunkt, men greit å se hvordan hun jobber ;) 
På søndag derimot, var vi på Silkevenen
Det var virkelig en opplevelse: Silkevenen på lille Skarnes er den eneste i sitt slag utenfor Kinas grenser, og det var utrolig spennende å se hvordan man vevde på den. Og alle de vakre stoffene tok jo nesten pusten fra meg... 
Det var ei av damene i "vårt selskap" som gjorde meg oppmerksom på at de solgte tørka planter (tror det er bark og tre) som man kan bruke til farging av garn. Jeg kjøpte selvfølgelig det, og klør i fingrene etter å prøve det ut. Fikk god forklaring av hun som er daglig leder på Silkevenen, men jeg vil lese mere om selve plantene også. Finner det sikkert ett eller annet sted på nettet ;) Er nysgjerrig jeg :) 
Jeg tror jeg kan si med sikkerhet at jeg kommer til å besøke Silkevenen igjen, og neste gang vil jeg ta med meg datteren min ;)


*******
Ja, nå er det tilbake til hverdagen. Det flotte været vi hadde hele helgen er nå byttet ut med regn og torden, klesvask og rydding venter på ho mor etter at gutta har "stelt" huset mens jeg har vært på husmorferie..... Ha en fin dag der dere er!