søndag 26. desember 2010

Romjuls-ro....


Nå er juleaften vel overstått og alle hemmeligheter er avslørt. 
Roen har senket seg i heimen, og jeg har anledning til å skrive litt blogg mellom slagene. For det er ikke til å komme fra at mor i huset har litt å pusle med i julen også. 
Jeg har jo lovet å vise noen "avslørte hemmeligheter" her i bloggen, og den første var til en gutt på 7 år. Han hadde et helt konkret ønske om hvordan hans "drømme-lue" skulle se ut. Og siden det er lett å huske feil, ba jeg ham om å tegne lua for meg. Han bokstavelig talt hev seg over ark og fargeblyanter, og med tunga rett i munnen ble denne til: 
Jeg er slik laget at jeg ble rørt da jeg så tegningen, jeg da..... 
Som barn flest, har han også sin "kode" for lue; en trekant. Men jeg fikk uttrykkelig beskjed om at det var "henge- lue" (baggy-lue) han ønsket seg.
Og det var jo bare å skaffe det nødvendige garnet til veie, og begynne å strikke. Resultatet ble slik:
Jeg har ikke snakket med ham etter juleaften, så jeg håper lua ble slik han ønsket seg!
Som mange nå har fått med seg, hadde jeg en jobb å gjøre på gave-fronten etter julemessa. Var "short" på luer, og måtte fram med pinnene. Disse to var til et par jenter i familien. Den ene av dem hadde ønsket seg slik lue, og jeg tenkte det kunne være en passende gave til den andre også, siden de er like gamle..... 
Den eneste forskjellen på disse luene, er mønsteret etter vrangborden. 
Og etter at disse luene var unnagjort, var det tid for å strikke gave til Frøken Snupp. (jammen godt at hun hadde masse å gjøre, og var mye borte noen dager før jul!) Hun har lenge ønsket seg helt svarte leggvarmere. For at de ikke skulle bli så kjedelige, fikk de fletter. Og siden det gikk mindre garn enn jeg hadde beregnet, ble det nok til ei lue også. 
Bildet er tragisk dårlig; tatt inne uten blits for at flettene skulle synes. Men, men ... shit happends..... De er faktisk svarte! 


Nå er det litt husarbeid som må gjøres, før vi skal i selskap i ettermiddag ....


Ha det godt og nyt dagene, alle sammen!