fredag 20. juli 2012

Besøk på Fabrikkutsalget til både Gjestal, Sandnes garn og Viking of Norway


Som mange sikkert har fått med seg, bor Frøken Snupp og jeg i Kristiansand i sommer mens hun jobber i Abra Havn (Dyreparken). 
Herfra er det "kort" vei til Rogalands garnparadiser, hvis man kan regne 23 mil en vei for kort. . . . 
Vi startet på morgenen, og hadde første stopp ved lunsjtider på Gjestal: 
Bildet er lånt fra hjemmesiden deres
Da vi hadde reddet liv med god mat på kroa, tok jeg for meg garnbutikken. Lyse fine lokaler og godt utvalg av garn, knapper og suvenirer. De hadde en del utgåtte farger av diverse garn som de solgt ut billig. Ellers var det "full pris" (og vel så det) på alt annet garn. Jeg kjøpte dette: 
Her er det en kilo Frost strømpegarn ( i posene bakerst)
28 nøster superwash ull, 
20 nøster Cortina
 + 3 nøster strømpegarn som man ikke ser på bildet. 
Dette var et veldig koselig sted, god mat og veldig hyggelig betjening. Skulle gjerne sett at de hadde enda mere garn på tilbud, men sånn er det jo; hvis man bor nærme kan man sikkert stikke innom ofte og få med seg mange gode tilbud. Jeg måtte forsyne meg av det som var da jeg var der. 
*****
Neste stopp var Viking of Norway sitt fabrikkutsalg. 
Det ligger bare en drøy kilometer lenger inne i Oltedal (hvis jeg har forstått geografien rett) 
Bilde lånt fra hjemmesiden deres 
Dette ser digert ut, men det er bare en liten del av huset som er kro og butikk. Førsteinntrykket var dessverre ikke så bra; her ble vi møtt av steke-os da vi åpnet inngangsdøra og gedigne pappesker med garn under en trapp. . . Vi var glad vi hadde spist, for her luktet det ikke fristende. Men så fikk jeg se skiltet med pil til "butikk" oppe på loftet.Og her var det virkelig fint; rent og oversiktlig. Stort utvalg i garn til reduserte priser. Det liker jeg!
Her kjøpte jeg meg 400 gram eco alpakka 
(det er bare SÅ herlig garn!)
2 nøster med brun/beige/blå Nordlys (100 grams nøster)
og 4 nøster med Frøya strømpegarn. 
(Liker ikke å innrømme det, men jeg kikka i esken under trappen og der fant jeg strømpegarnet . .  . . )
Jeg kjøpte ett nøste med Nordlys til, og det begynte jeg å strikke på på veien hjem: 
Har ikke helt bestemt meg enn å hva jeg synes 
om fargene her, men . . . . 
Her også ble jeg vel egentlig litt skuffet over at de ikke hadde mere garn på tilbud, men sånn er det nå bare. Førsteinntrykket var ikke det beste, men her var betjeningen frampå og tilbød sin hjelp med det samme vi kom inn døra, og blide og hyggelige alle sammen. Sånn skal det være !
*****
Det siste stedet vi var innom var Sandnes Garn
Her var det en stor fin butikk, som også hadde utsalg av iitala og andre kjente glass- og porselens-produsenter. Men det var jo garnet jeg  var interessert i. . . 
Her var det masse garn på salg, og mye 2. sortering. Nøstene ser helt fine ut, men det er mulig det er nyanser på fargene eller flere knuter i garnet. Ikke vet jeg, men det finner jeg ut når jeg begynner å strikke av det. Med den prisen jeg betalte, gjør det ingen ting om det er noen knuter heller. Og her virkelig HANDLET jeg :
1 kilo easy,
3 kilo duett (et garn i bomull/ull som har gått ut, 
men som jeg liker veldig godt)
30 nøster Lanett (babyull)
1,4 kilo beige Duo
1,4 kilo Toppull

Dette var det fabrikkutsalget med de desidert beste tilbudene. 
Men her burde betjeningen hatt et kurs i service og kundebehandling - minst! På Sandnes var det umulig å få øyekontakt med noen som jobbet der. De var mere opptatt av å skravle med hverandre enn å betjene kundene, og det var så vidt de hadde "tid" til å ta imot betaling. Sånt liker ikke jeg!
*****
Etter Sandnes tok vi en snartur innom Stavanger, mest for å ha vært der også. Nydelig vær og yrende liv ved kaia. Bilder ble det dårlig med siden kameraet mitt lå igjen hjemme. 
*****
Ha det fint der dere er! 
Her i Kristiansand har vi hatt 
en flott dag med sol og varme. 
Stor klem til dere alle :)