søndag 12. desember 2010

Jula nærmer seg...

I dag har jeg huset for meg selv, men det er ikke ensbetydende med at jeg kjeder meg. Jeg har fortsatt en del igjen før jeg kan si meg ferdig til jul, men det kommer seg for hver dag. Fem kakeslag er i boks, bokstavelig talt, og det sjette slaget bakes i denne stund. Ja, for siden jeg er jente, kan jeg jo gjøre flere ting på en gang; Bake småkaker, skrive blogg og høre på musikk..... og jammen rekker jeg å smake på ei kake innimellom også!

Jeg har strikka litt den siste uka. Det jeg har planlagt å strikke til Tora, må hun få en gang senere, for garnet jeg har bestilt befinner seg i postens besittelse ett eller annet sted mellom Danmark og Norge. Garnet jeg snakker om er Peruvian Highland Wool som jeg kjøper hos 123knit :
Det nærmeste jeg kan sammenlikne dette med, er Sterk fra DSA. Men dette er ren ull. Veldig mykt og godt, og klør overhode ikke. Masse herlige farger også. Disse tre fargene her; Coral, Pink og Sterk lilla (den ser for blå ut på bildet) var tiltenkt ei bukse. Jeg synes det er kjempeherlig med sterke farger til barn, og dette er riktig gladfarger synes jeg, selv om de jeg deler hus med trodde dette var bekreftelsen på at jeg var blitt helt gal.
Men, da buksa var ferdig, måtte de jo innrømme at de synes den var ok da......
Angrer på at jeg ikke strikka skjult løpegang til strikken i livet,men det får heller bli på den neste buksa. Den er strikka etter eget hode, siden jeg ikke fant noen oppskrift som passet til dette garnet.

Det var garn igjen etter buksa, men ikke nok til en genser. Derfor strikka jeg lue i samme stilen. Strikka størrelse 2 år, men fant ut at den blir for stor for henne ennå, derfor strikka jeg ei til, ett nummer mindre. Den største havner foreløpig i salgskurven.
Disse er strikket etter oppskriften i Nøstebarnboka. Veldig god fasong! Enda har jeg litt garn igjen, og rekker jeg det kan jeg strikke en hals også. 


Siden jeg er hjemme alene, kan jeg spille den musikken jeg vil, så høyt jeg vil:

Denne CD`n er faktisk ti år, men det fine med julesanger er at de ikke går ut på dato med det første! 
Nydelig akkompagnement til kakebaking!!!!

Kos dere videre i adventstida alle sammen!