lørdag 8. august 2015

Setesdalskofte til Snupp

Tidligere i sommer strikket jeg en Setesdals-kofte til meg selv. (Det kan du lese om her) Jeg ble godt fornøyd med den, og hadde lyst til å strikke en til Snupp også. Hun tente på idèen, og hun valgte ut fargene. Slik ble resultatet:Pinner: 2,5 og 3,0 mm
Garn: Koksgrå Rauma Finull som bunnfarge og Kauni ES til mønsteret. Hele kofta veier ca. 450 gram. 
Jeg var heldig denne gangen også, og trengte bare ett nøste med Kauni. Med andre ord; jeg slapp å bruke flere nøster for å nøste meg fram til riktige nyanser av blått for at det skulle stemme sånn passe med fargene på bolen-ermene-bærestykket. Ofte må man ha ett nøste i reserve, det hadde jeg osgå, men jeg var så heldig at jeg slapp å bruke det. Den eneste "justeringen" gjorde, var at jeg nøstet bort litt av den aller mørkeste blå, for den ble veldig lite synlig. Det ga ingen krasj i overgangen, heldigvis. 
(påminnelse til meg selv: strikket knapphull over bare 2 masker istedet for 3. Det blir absolutt penest. )

Det ble ikke den helt store kontrasten i fargene, men både Snupp og jeg ble veldig fornøyd. Vi synes fargene ble delikate, og det ble ei kofte som jeg tror kan bli mye brukt. 

Snupp sa det så fint: " jeg vet nesten ikke hvor heldig jeg er jeg, mamma, som bare kan si hva jeg ønsker meg og så kan du strikke det. " Det varmer et mamma-hjerte. Og når sant skal sies, så er det jeg som maser om å få lov til å strikke til henne, og ikke omvendt! Nå da hun har flyttet på hybel for å gå på Universitetet, kan jeg kanskje "håpe" at det er litt kaldt der, så hun trenger flere strikka-gensere og jakker ;)


*****

Ta vare på hverandre! 
Stor klem til dere alle fra meg.