lørdag 17. september 2016

Østine - lue, en trang fødsel

Noen ganger går det rask å lage et nytt mønster. Jeg får en ide, tenger den ned, strikker den - eller sender den til teststrikk, og reviderer, leser korrektur, tar bilder, leser korrektur igjen. Denne prosessen kan går raskt, mens andre ganger tar det tid. 
Sånn var det med Østine. 
Til denne lua har jeg brukt Kauni Effektgarn EA 
og Rauma Finull, natur

Selve mønsteret skal passe med høyden på lua, og strikkefastheten må stemme for at størrelsen på lua skal bli riktig. Her ble det mye prøving og feiling, for jeg endelig kom fram til det mønsteret som nå ligger klart for salg. 
Denne lua er strikket i Raima Finull, mørk rød og naturhvit.

Den ferdige oppskriften gir to alternativer til høyde på lua, samt to alternativer til vrangbord. De kan selvfølgelig kombineres som man vil. 
Så er det navnet da. Har du hørt navnet Østine før? Det hadde ikke jeg! Men jeg kan fortelle at den kan være utfordrende å finne navn på mønster som jeg skal legge ut på Ravelry. Den kan ikke få et navn som allerede er brukt på et mønster. Denne gangen ble det bom på "arbeids-navnet" , så jeg måtte velge et nytt. Valget falt på det norrøne kvinnenavnet Østine. Fint, ikke sant?Hvis du skulle falle for fristelsen til å strikke denne lua,finner du den HER . Det er ikke lenge til jul, vet dere!! 


*******
Ha det fint! 
Stor klem!