søndag 15. april 2012

Mye på gang....

... men lite å vise fram. Jeg har nemlig masse i "feste tråder og montere- kurven " min, og i tillegg utarbeider jeg to nye oppskrifter og strikker på flere litt større prosjekter. Har flere større bestillinger nå, og de må gå foran alt annet. Men når jeg er passasjer i bil, må jeg ha noe i fingrene som ikke krever telling og presisjon. Dette er derfor resultatet av påskens kjøreturer ; 
To små kurver heklet i rester av bomulls-garn. Noen ganger er det så moro å hekle med knall-farger; det er til å bli glad av, rett og slett! Disse skal få plass på bad-hyllen vår til hårstrikker, neglelakk-flasker eller andre super-nyttige ting : -)


Jeg lagde også en pose til den nye mobilen min. Egentlig synes jeg det er noe tull med mobilvesker.... men nå har jo mobilene så store skjermer at det er en reell fare for at skjermen blir skadet i alt rotet i min  håndveske. Derfor denne saken her; ikke pen, men funksjonell. Og det er sikkert ingen som vil ta den fra meg : -)
**********
Jeg har fått spørsmål om hvordan 
jeg heklet mobilvesken min. 
Det er veldig enkelt, du gjør bare sånn: 
* Legg opp mange nok luftmasker (lm) 
til at det går rundt mobilen din.
* Ta arbeidet sammen i en ring med en kjedemaske (kjm). 
Hekle 1 lm. Hekle fastmasker (fm) rundt. Avslutt omgangen med en kjm i 1. lm. (Begynnelsen/slutten av omg. er midt bak. )
* Gjenta dette til vesken er lang nok. Husk å beregne at du skal sy den sammen i bunnen , og at den skal gå helt sammen øverst. 
* Hempen: Siste omg. avslutter du 2 m før kjm i forrige omg. Hekle 8 lm (avhengig av hvor stor knapp du vil ha) , hopp over 4 m og fest lm-buen med en kjm. Snu arbeidet, og hekle fm rundt lmb. Pass på å trekk det litt sammen slik at det blir plass til mange masker. 
Da blir hempen mere solid. 
Avslutt med en kjm i fm hvor du startet med lmb. 
*Fest tråder og sy sammen i bunnen. Sy i knapp
* VIPS ! Så har du ny mobilveske : -)
****************
Ha en fin søndag alle sammen!

Stor klem fra meg :)