torsdag 12. april 2012

Små drypp av lykke.....

Ja, det er nettopp det det er når det kommer pakker fra Kina!
Alltid like spennende å se hva jeg får, for det er ikke alltid at det man ser på nettet stemmer med det som faktisk kommer. Det har kun med bildekvalitet å gjøre; hvordan bilder som blir lagt inn og hvilke farger jeg har på min maskin. For det er viktig for meg å presisere at de kinesiske bedriftene jeg har handlet med Alltid har vært seriøse!
Dette garnet her har jeg ventet ekstra på, fordi jeg var så spent  på kvaliteten: 
Dette garnet ble betegnet som "super bulky soft wool" og bortsett fra at det står "high quality" på banderolen er det ikke mulig å vite hva slags garn dette er. Det er nok ull, men etter glansen å dømme, mistenker jeg at det er noe syntetisk i det også, men sikker er jeg ikke. Det er i alle fall veldig mykt og godt, og fargene bare elsker jeg! Og det er hele 250 gram av hver farge, så dette gleder jeg meg til å strikke noe til meg selv av :-)
*******
Men min handling på eBay har ikke stoppet der: 

Tre nøster supermykt baby-garn! Dette har betegnelsen "silk wool cashmere soft baby yarn" og til min store glede var påskriften på banderolen både på engelsk og kinesisk! Yes! Det liker jeg! Da fikk jeg bekreftet det jeg trodde; at det er vanlig å skrive innholdsfortegnelse på garnet fra mest til minst innhold. Med andre ord; dette garnet her inneholder mest silke 60%, så wool 35 % og cashmere 5% . Dette garnet gir begrepet silkemykt en ny mening for  meg :-)
Av samme leverandør som alt dette garnet kommer fra, fikk jeg også tilsendt et slike-skjerf: 
Nå må jeg nok innrømme at fersken-farget skjerf ikke er det som står høyest på ønske-listen min, men her snakker man om at det er tanken som teller! Veldig hyggelig gjort! Så de ser kanskje på meg som en god kunde allerede?!
**************
I går kom det også en pakke: 
Rosa kan man si.....nesten litt "neon-sjarm" over dette her, ha, ha! Dette er et greit eksempel på at jeg kan bli lurt av fargene når jeg handler. Garnet er en blanding av cashmere og egyptisk bomull, etter det jeg har forstått. Må innrømme at jeg er litt usikker å hva jeg skal bruke dette garnet til; finner jeg ikke på noe annet, kan jeg jo alltid strikke sokker av det :-)
Uansett hva jeg kommer til å bruke alt garnet til, er det moro å prøve noe nytt. Og så lenge jeg handler på auksjon på eBay betaler jeg jo nesten ingen ting for det heller. Da kan jeg prøve og feile så mye jeg vil!
***************
Ha en fin dag alle sammen!
Stor klem fra meg :)

Baby-strikk i bomull

Smått og godt, eller rett og slett småferdig? 
Ting tar tid. Egentlig strikket jeg ganske mye i løpet av påskeuken, men hvor er det? Jo, det aller meste ligger i kurven og venter på montering....... Det er jo mye artigere å strikke noe nytt enn å gjøre ferdig det som ligger der i kurven..... Noen som kjenner seg igjen? 
Det lille jeg har fått ferdig er en liten lue: 
Og en til: 
Og en til .....
...... som skal være til en genseren jeg viste i forrige innlegg.
Alt dette er strikket i bomullsgarnet Petunia fra Rauma. Det er nydelige klare i dette garnet, men det er en pest og en plage både å strikke og hekle med. 
Heldigvis nærmer jeg meg slutten av nøstene mine nå, og det skal bli veldig lenge til neste gang.
*************
Ellers kan jeg fortelle at jeg har titta innom ebay , og jammen har jeg ikke kjøpt litt garn der også. Det er veldig spennende å se hva jeg får, for det er ikke alltid bildet viser fargen slik den er i virkeligheten. I tillegg skriver de for eksempel om et garn: "Wool Cashmere Silk Soft Baby yarn" Spørsmålet er da; er det ull + cashmere + silke eller er det ull i betydningen saueull + cashmere + silke eller er det en av de overnevnte alternativene men uten silke, bare ment som silkemykt garn? 
Jeg tenkte at det kanskje skulle bli letter når jeg fikk lest banderolen på garnet. Det første nøstet kom i går: 


Som dere skjønner ble jeg ikke stort klokere av denne.... Så hvis noen av dere kan kinesiske tegn er det bare å jodle ut til meg :-) Enn så lenge forholder jeg meg til at det er et mykt ullgarn som skal vaskes på 30 grader.... Og fargen er jo pen og det kostet nesten ingenting :-) Så alt i alt et godt kjøp, tror jeg.....

Ha det godt alle sammen! 

Stor klem :)