mandag 11. juli 2016

Den som leter, den finner; gamle oppskrifter!

Ja, sånn går det, når jeg endelig får tatt meg selv i nakken og ryddet litt. Alle permene og boksene mine har fått en gjennomgang, og der fant jeg mye forskjellig. Det artigste var at jeg fant mange av de gamle oppskriftene jeg brukte på 1970- og 80-tallet. Mimring er kos!

Dette var den første genseren jeg strikket til meg selv, da jeg gikk på ungdomsskolen: 
Modellen heter Kenguru, men jeg må innrømme at jeg ikke strikket lomma på magen. Men jeg var ellers tro til fargene i oppskriften! Jeg snakker jo 1970-tallet her :)

Disse genserne har jeg strikket mange av:
Jeg var så heldig å bli tante mens jeg gikk på barneskolen, og disse genserne var enkle å strikke for en nybegynner som meg. Bukser og seleskjørt var aldri noe tema. Og garnet...... det er akryl av beste sort, og ha gått ut av sortimentet for lenge siden. Jeg savner det ikke. 

Men tro det eller ei, jeg strikket meg faktisk denne vesten i Mamsell: 
Mer er det ikke å si om den saken....

Denne strikket jeg mens jeg gikk på videregående. (det var den gang det var akseptert å strikke i timene....)
Denne strikket jeg i hvit med marineblått mønster. Dette er faktisk et mønster  jeg kunne tenke meg å strikke igjen. 

De neste to jakkene, strikket jeg en gang på slutten av 1980-tallet, begge i originalfargene.Disse synes jeg fine, og de har jeg lyst til å strikke igjen. Triplex er dessverre borte fra butikkene. Det var et veldig godt garn. Godt å strikke med og det holdt seg godt i bruk. Men fargene er det sikkert mulig å finne i andre garnsorter også. 

Er det flere enn meg som har gode minner som dukker fram igjen, da dere ser dette? Det er lov, tenker jeg! 
*******
Ta vare på hverandre! 
Stor klem :)