fredag 18. november 2016

Fargefest- genser

I mine poser, finnes det utallige små og stor nøster som jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke til. Så jeg tok like godt å  samlet samme diverse nøster i blå-, grønne-, turkise- og lyse nyanser, som jeg synes passer sammen.  
Det var ikke nok til noe stort plagg, men det holdt til en barnegenser: 

 Det er ikke så lett  se på bildet, men jeg har strikket inn en liten splitt foran i halskanten, slik at den garantert skal være lett å få over hodet. 
Jeg har brukt rester av babyull og mange sorter med strømpegarn, og strikket med dobbel tråd. 
Det gikk med totalt 170 gram garn.   
Pinner 4.0 mm. 
Jeg hadde ikke oppskrift, så jeg brukte målene til ca. størrelse ca. 6-9 mnd. Denne gangen strikket jeg genseren ovenfra og ned. Det er ikke en metode jeg er glad i, men akkurat nå var det praktisk. Da jeg så forbruket av garn på bærestykket, kunne jeg lettere justere størrelsen i forhold til hvor mye garn jeg hadde. 

Noen tips til deg som vil bruke opp diverse rester
1) Velg garnsorter som skal ha samme behandling ved vask. 
2) Samle sammen farger du synes passer godt sammen, og planlegg litt hvordan du ønsker å fordele fargene på plagget.  
3) Velg garn av samme tykkelse, hvis du ønsker lik tykkelse på       plagget. Det er også lettere å få til et godt resultat når du strikker     etter et mønster og skal ha riktige mål på det ferdige plagget. 
4) Det kan være kult å strikke med ulike garntykkelser, og bruke     det som en effekt, men da bør det være planlagt 😉
5) Ha det moro og lag noe som er unikt og som ingen andre har       laget før deg! Da blir det virkelig snakk om skaperglede, etter         min mening. 

*******

Ta vare på hverandre!
Stor klem!