mandag 28. februar 2011

Grunnoppskrift på Möbius-hals


Du kan bruke et hvilket som helst garn som passer til 3,0 mm pinne. 
Du trenger altså en rundpinne nr. 3 som er 80 cm lang.
(+en rundpinne som ”hjelpepinne” når du legger opp. Denne kan være kortere, men bør ha samme tykkelse.) 
Legg opp 200 m slik som det er vist i bloggen min under strikketeknikker. http://hjertego.blogspot.com/search/label/Strikketeknikker  Strikk til ønsket høyde. 

NB! Som dere vil se i linken over, blir det ingen rette og vrange på en möbius, hvis du vil at den skal være "lik" i strikkingen hele veien, må du enten strikke perlestrikk eller vekselvis en omgang rett og en omgang vrangt. Da får du riller på hele. Omganger med "hullbord" (kast, 2 r smn omg ut) gjør seg fint synes jeg, men det er smak og behag. 

Avslutning:
Enten kan du felle rett av eller du kan strikke en 
I-cord: (avslutningskant) Legg opp tre nye m på venstre pinne. Strikk så de to første, så 2 rett smn, (den tredje m som du nettopp la opp + m ved siden av) *Flytt disse tre m fra høyre tilbake på venstre pinne, strikk 2 r, 2 r smn * Dette gjentar du til du har fellet av hele kanten rundt. Ha de resterende tre m over på venstre pinne, klipp så av tråden og trekk den gjennom en og en m. Vips så har du en pen rund avfellingskant som er lik fra ”alle sider”.
Hvis du synes forklaringen min er vanskelig, kan du gå inn på denne linken å se åssen det gjøres: (Vær bare obs på at det er ”engelsk” strikking, så det ser litt rart ut for oss)  http://www.youtube.com/watch?v=KEbaZ6COOYk


LYKKE TIL!!