tirsdag 19. november 2013

Restegarn-prosjekt; hals (med oppskrift)

Først av alt vil jeg få takke for alle de positive tilbakemeldingene jeg har fått på Tobias-genseren. Jeg blir så glad når jeg ser at andre har glede av det jeg lager. Og jeg vil gjerne glede en gutt som vil ha Tobias-genser som sin lillesøster. Derfor jobber jeg med saken, men kan ikke love at oppskrift i større størrelser kommer før etter jul. 
*****
Jeg trengte flere halser til meg selv, og siden jeg er ganske varm av meg, begynner ull lett å klø opp mot halsen. Derfor fant jeg fram små og litt større rester av Arwetta Classic, Silky Merino DK og diverse babyull, og håpet at det skulle holde til en hals. Det gjorde det ; Dette er vedens enkleste måte å strikke hals på. 
Her la jeg opp 37 m med dobbelt tråd på pinne nr. 4,5 mm og strikket striper til skjerfet gikk to ganger rundt halsen + litt til. (Det er avhengig av hvor løst du vil at den skal sitte rundt halsen) Så sydde jeg sammen remsen til slutt; vips, så var det en hals :)
Til denne halsen gikk det med totalt 260 gram garn. 
*****
Da halsen vel var ferdig, var det jo mange rester igjen. . . . Så jeg gikk på med friskt mot og håpet at det ville holde til en hals til. For sikkerhets skyld la jeg opp bare 28 m denne gangen, og det ble mer enn nok garn: Egentlig er denne halsen mer passende for meg til "inne-bruk" siden den ikke ble så stor og ruvende. Til denne gikk det med 140 gram garn, og jeg har enda rester igjen. . . .
Rester kaster jeg ikke, så det spørs om det ikke blir nok til enda en hals :)
Datteren min kan ikke helt bestemme seg om hun synes halsene er tøffe, eller bare "helt tragiske". 
Det er vel ingen tvil om at disse ikke er noen stas-plagg, men til hverdagsbruk duger de supert. Og det er så tilfredsstillende å lage noe nyttig ut av nesten ingenting. 
*****
Ha det fint alle sammen! 

Stor klem fra meg :)