tirsdag 15. januar 2013

Marius-vest og enda en lue

Jeg må bare innrømme det; jeg har langt igjen før jeg er en bra fotograf. Og så har jeg hørt noe om at lilla er vanskelig å gjengi på bilder da, så jeg trøster meg litt med det. Nå har jeg tatt mange ti-talls bilder, og dere må nøye dere med dette resultatet: 
 
Størrelse: 8-9 år
Garn: Gjestal Vestlandsgarn, fargene lys grå nr.203, lilla nr. 294 og hvit nr. 200. Det "støv"- lilla er Gjestal Trysilgarn fra Europris.  
Oppskrift: jeg har ikke funnet noen oppskrift på vest med rundt bærestykke, å her har jeg brukt oppskriften på genser. Strikket bolen som vanlig, men uten det første borden av mønsteret. Strikket ermer; ca 6 omganger vrangbord, og satte de inn på bolen som vanlig. Istedet for den nederste borden, strikket jeg noen omganger ensfarget + en liten bord over 2 omganger. Så fulgte jeg mønsteret opp til siste fellings-omgang. Der fellet jeg betydelig flere masker enn det står i oppskriften. (Det er det samme problemet på barne-oppskriften som på den til voksne; den er alt for vid i halsen, synes jeg). 
Jeg ble godt fornøyd med resultatet : -)
Forbruk av lageret denne gangen: 400 gram
*****
Fargene er som sagt ikke så lett å se, men de er mest naturtro på bildet av denne lua: 
Garn; Gjestal grå og lilla som vesten over. 
Denne er strikket som den koksgrå lua jeg viste tidligere. 
Jeg har fått spørsmål om hvordan man lager baggy-lue tilsvarende denne til gutt/herre. Det har jeg ikke strikket selv, men hvis jeg skulle gjøre det ville jeg se an strikkefastheten. Det kan hende at man klarer seg med å gå opp et halvt nummer i pinner. Hvis man strikker veldig fast, er det nok lurt å legge på en mønsterrapport ekstra. Man må også strikke lua litt lenger før man begynner fellingen i toppen. Håper dette var svar greit nok for de som har spurt meg. Hvis det er noe mere dere lurer på, må dere bare spørre meg igjen. Jeg svarer så gjerne : -)

*****

Ha en super dag, folkens! 

Stor klem fra meg :)