mandag 4. mai 2015

Avlangt babyteppe

Som noen kanskje har fått med seg, strikker jeg litt til barneintensiven på Riksen. Jeg synes det er moro å strikke dem fra hjørne til hjørne, for da "skjer det noe" i strikketøyet, ikke bare det monotone "strikk ut pinnen , snu". Begge deler er like pent, synes jeg, men det er smak og behag. 
For de som ikke vet hvordan man strikker avlange tepper fra hjørne til hjørne, vil jeg nå gi en step by step forklaring. 

Jeg har brukt babyull og en 60 cm rundpinne nr. 3,5mm. 
a blir teppet litt løst i strikkingen, og dermed mykt og lett. 


TIPS:
1)Bytte av tråd.
Bytt alltid tråd i begynnelsen av en pinne. Da kan du feste trådene langs sidene. Så hekler du en kant rundt til slutt og dermed en ingen tråder synlig. Dette er den peneste måten å feste tråder på. Det er også den "sikreste" måten å feste på slik at tråden ikke går opp i vask. Tepper og annet til sykehuset må være strikket i superwashbehandlet garn, og det er glattere og festede tråder kan lettere gå opp igjen i dette garnet. 
2)Fargebytte
Pass på at du alltid bytter farge på retten av teppet. Når du strikker striper blir det tydelig forskjell på stripene på retten og vrangen. 

Økninger: ta opp tråden mellom to masker, og strikk denne vridd rett. Gjør økningene innenfor de 2 første maskene, det blir penest. 

Fellinger: strikk de 2 første maskene på pinne, strikk så 2 rett sammen, videre rett ut pinnen.
1) legg opp 3 masker og str. en pinne rett. Man starter ved punkt A.

2) Videre økes det 1 maske i begynnelsen av hver pinne. 
Dette fortsetter du med til du har ønsket bredde på teppet 
(avstanden mellom A og B= side 1) 

3) Heretter skal du øke 1 maske som vanlig i side 2 og felle 1  maske i side.  Dette gjentar du til du har ønsket lengde på teppet. (avstanden fra A til D = side 2)

4) Heretter feller du i hver side, til du har 3 masker igjen på pinnen. På neste pinne gjør du slik: ta i m løst av, strikk 2 rett sammen, og trekk den løse masken over. Kapp tråden og trekk den gjennom den siste masken. Slik ble mitt teppe. Det måler 62x 76 cm.Det er moro å strikke tepper, 
og det finnes alltid en baby som trenger ett!
Lykke til!