mandag 23. mai 2011

Jeg har leta litt rundt...

etter ideer og inspirasjon, og kom over noe som kalles Jemen-vest. Den er designet av Tulla Danielsson. På 1990-tallet jobbet hun som barnepleier på et sykehus i Jemen, og de fødende måtte forlate sykehuset en time etter at de hadde født. Jemen har kalde vintre og kjølige netter ellers i året, så hun så behovet av at de nyfødte barna hadde ull for å holde varmen i de kalde nettene. Derfor lagde hun mønster til denne vesten, og Stickhjälpen i Sverige strikket og sendte nedover til sykehuset. 
Den er super-enkel å strikke og helt genial i fasongen! På grunn av ribbe-strikkingen på bolen kan den utvides mye i bredden, og rille-strikken på bærestykket gjør at den kan strekke seg på lengden. Resultatet er at denne vesten kan brukes fra 0 til minst 6 måneders alder. 
Jeg har endret litt på oppskriften fordi jeg ikke hadde babyull eller lignende tykkelse på garn liggende her hjemme. Jeg har brukt Drops Karisma (kjempemykt garn det også) og pinner nr. 3,5. 
Disse er strikket fram og tilbake og sydd sammen i sidene. Men det verste jeg vet er å montere, så jeg driver nå på en tredje, og den strikker jeg rundt istedet. Jeg må endre litt på bærestykket også da, men det er ikke noe problem. 
Jeg ser også for meg at denne modellen kan gjøres litt mer feminin; men det vil jeg komme tilbake til hvis jeg gjør noe med det :))
Fikk du lyst til å strikke en Jemen-trøye? Oppskriften til Stickhjälpen finner du HER

Ønsker dere alle en fin uke!