fredag 23. november 2012

Min erfaring med Ulrikka-garn

Hvordan var nå det garnet igjen? Ble det bra å tove? Hva het det garnet jeg brukte til akkurat de vottene? Dette er min hverdag når jeg kommer til garn jeg ikke har brukt så ofte - og det at jeg ikke husker hvordan garnet var, gjør gjerne at jeg velger noe som er mere kjent for meg. 
Jeg har også sett at mange som havner i min blogg, kanskje for første gang, nettopp ser etter erfaringer med et spesielt garn, eller fra en spesiell produsent. 
Dette har jeg derfor tenkt å gjøre noe med, og etter hvert som jeg bruker ulike garntyper vil jeg skrive litt om dem. Jeg begynner med garnet Ulrikka fra Gjestal, kjøpt på -Nille.
Banderolen sier: 100% ull,  50 gram= ca. 75 m, 17m= 10 cm på pinner nr. 7
Jeg kjøpte dette garnet en gang for å prøve det til blånisse-luer. Kan vagt huske at de ble noen harde klumper som havnet i søppelet, og siden har resten av nøstene ligget bortgjemt i en pose. Men nå har posen fått komme fram i lyset igjen, og jeg har brukt opp resten av det. Først strikket jeg et par barnevotter. Størrelse: Rillevotter med utgangspunkt i oppskriften i Nøstebarnboka. Maskeantall til størrelse 6-8 år, men måtte strikke på lengden for at forholdet lengde/bredde skulle bli bra. Resultatet er vel ca. 8-10 år
Pinner nr. 4,0 mm
De ble passe tette når jeg strikket med 4,0 mm selv om det anbefales mye tykkere pinner. Lue størrelse ungdom/voksen
Pinner: 4,0 mm på vrangborden og 5,5 på resten
Godt fornøyd med resultatet :)Tova votter i utgangspunktet i størrelse 6-9 år, men dette garnet tover mye. Jeg tovet på det korteste 40-graders programmet maskinen min har, og allikevel ble de ferdige vottene en liten 3-5 års størrelse. De ble allikevel ikke harde, så det var veldig positivt :) Jeg kommer nok allikevel ikke til å bruke dette garnet til toving igjen, siden jeg må strikke så mye større størrelser i utgangspunktet for å den størrelsen jeg vil etter toving. 
*****
Hva synes jeg egentlig om garnet?
Veldig godt garn å strikke med, og plaggene ble myke og gode. Ble mest fornøyd med lua fordi der kom tvinningen/det grove garnet godt fram i glattstrikken. 
Jeg prøvde ikke å strikke på 7,0 mm pinner, men ser at jeg ville få mye løsere strikk da, så til halser og skjerf er sikkert det fint. 
Tror også at de ferdige plaggene vil holde seg pene mye lenger med litt "fastere" strikk.
Prisen? Det husker jeg ikke, men siden det selges på -Nille er det helt sikkert overkommelig :) Man sier gjerne at man får det man betaler for, men når det gjelder garn i ren ull fra Gjestal, er min erfaring at man får MYE for pengene :) 
Kommer jeg til å bruke garnet igjen? Garnet finnes i mange klare, fine farger, og siden jeg ble så fornøyd med lua, er nok muligheten stor for at jeg bruker garnet igjen :)
Har du erfaringer med Ulrikka? Del dem gjerne med meg!


*****
Ha det godt alle sammen!

Stor klem :)