onsdag 13. oktober 2010

Gull i postkassa!

I dag hadde jeg på følelsen at postmann Pat hadde med en overraskelse til meg. Og det stemte; ikke bare en overraskelse, men gull! Ikke bokstavelig, men for meg var det gull!
Jeg fikk nemlig pakke fra garnvennen min :)
Herlig garn fra Du store alpakka som jeg gleder meg veldig til å prøve for første gang. Nydelig lillafarge! Mønster på strømpebukse til barn - dette skal bli bukse til ei lita tulle, tenker jeg!
Men det var mere: stilige oransje knapper, litt scrapping stæsj, hele seks pakker Kool Aid og sist men ikke minst; et gammelt mønster etter bestemoren til Lena. Jeg ble helt rørt da jeg så det. Det er jo for gæli å gi bort slik en skatt!
Mønsteret skal jeg bruke som utgangspunkt når jeg skal strikke jakke til Johanne. Hun har lenge ønsket seg en lang strikkejakke i litt tykt garn! Det blir en gang etter at jeg er ferdig med årets julemesse..... stakkars Snupp kommer sist i prioriteringen på denne tiden av året! Men nå har jeg jo mønsteret! Jippi!!

Bildekvaliteten er ikke noe å skrive hjem om, men det går da an å se alt det fine jeg har fått. Jeg har nemlig ikke speilrefleks, men kompaktkamera..... Ikke flombelysning på kjøkkenet heller : P 

Tusen, tusen takk! Du skårer blink gang på gang du Lena!

Det var en gang...

Ja, etter datoen på bilde å dømme var det i  2006 at jeg lagde dette luemønsteret til Baby born-dukken.

Jeg var godt fornøyd med denne varianten, men jeg gjorde ikke noe mere ut av den den gangen.

Så har jeg sett på flere blogger at tilsvarende luer er blitt laget til voksne, da med heklet pull. Det inspirerte meg til å lage min egen variant til voksne.
Det er ikke så godt å se på bildet, men det er strikket pull på min lue. Har også strikket noen vrange "lus" på pullen, for å gi litt mere tekstur i strikken. Min er strikket i to tråder tynn alpakka; synes det gir god "tyngde" i pullen. Ser ikke bort i fra at det blir flere av denne varianten etter hvert :)

Ha en fin dag alle sammen!