onsdag 14. september 2011

Hva var vel livet uten?

Ja, det er et spørsmål jeg har stilt meg selv mange ganger i det siste. Jeg har lenge pratet om at jeg må få kjøpte meg en garn-vinne, men det er først nå i sommer at jeg har gjort alvor av det. 


Da jeg endelig fikk den i hus, har den nesten gått varm :) Her snakker jeg KILO-er med garn som har "vært innom" på ett par måneder. 
Det geniale er at den kan brukes "begge veier" i den forstand at man kan 1) nøste opp slik man ser på bildet og 2) lage hesper av garn-nøster. Sistnevnte er en nødvendighet når jeg skal farge garnet, og jeg behøver vel ikke å fortelle at dette er mere lettvint enn å lage hespe rundt knærne.....
Jeg har også hatt lyst på en nøste-maskin veldig lenge,  og her forrige uke kom den endelig i hus den også :)


Genial i all sin enkelhet; fungerer etter "hjulvisp-prinsippet" og spolen tar tre omdreininger for hver gang man tar håndtaket en omdreining. Og resultatet er herlige små "høy-baller" av garn:


Her har jeg nøstet opp forrige ukes produksjon av farging med blåtre. Hvis noen lurer står to og to nøster oppå hverandre... 
Blåtre er forresten veldig moro å farge med; denne gangen kokte jeg ut ca. en liter vann på 30 gram tørket blåtre og gjentok prosessen i alt tre ganger. Dere ser selv hvor mye garn jeg kunne farge av det :) Alt garnet hadde jeg  for-beiset med alun.
Dette er en fin måte å få mest mulig farge ut av "materialene" på. Jeg har gjort det samme med kochenillelus, som jeg kommer tilbake med bilder av senere. 
Ønsker dere alle en fin onsdagskveld !
Klem fra meg :)