onsdag 16. november 2011

Fort og "gæli" barnegenser

Som regel går det veldig bra å strikke etter eget hode, men ikke alltid..... 
Det er en kjensgjerning at det lønner seg å bruke noen minutter på en prøvelapp for å finne antall masker pr. cm, for så å beregne maskeantall ut i fra det. Men jeg satte i gang å strikke genser, fant ut at det ble alt for stort, rakk opp alt sammen og begynte på nytt...... Med andre ord; prøve og feile- metoden. Anbefales ikke! Her er det ferdige resultatet, som jeg langt i fra er stolt over: 
Her er det mange ting jeg kan peke på: * halskanten i perlestrikk ble ikke slik jeg hadde tenkt, men gadd ikke å rekke opp, * vrangborden ble for kort, så den har jeg skjøtet på etter at genseren var ferdig. Det ga en markert stripe, så her må jeg nok til med et silkebånd eller noe til pynt, * Ermene virker alt for korte i forhold til bolen - tror jeg må kalle den en tunika.
Men jeg er fornøyd med noe også; jeg elsker fargene! De rosa tonene er farget med kochenillelus og de lilla med blåtre
Garnet er Embla Hifa 3. Garnet er kjempegodt å strikke med, og blir mykt og godt etter en tur i vaskemaskinen og bra med skyllemiddel til slutt.
Genseren var ment som en julegave, men jeg kan jo ikke bruke den til det! Men det er samme lille frøkna som skal få den, som en hverdags-genser i barnehagen duger den sikkert :)
Ønsker dere alle en fin dag! 
Stor klem fra meg :)