torsdag 8. desember 2011

Klær til Barbie-dukken

Å strikke til Barbie er en takknemlig jobb. Når det er så små plagg rekker man mange på en kveldsstund :) 
Frøken Snupp er for lengst ferdig med Barbie, men jeg kjenner noen småjenter som er veldig  opptatt av Barbie, og derfor har jeg begynt å strikke litt til dem. 
Jeg strikker ikke mønster med flere tråder på dukkeklær; det er dømt til å bli fort stygt!! Trådene på baksiden av arbeidet henger seg lett opp i dukkefingre osv. Derfor er friske farger, striper og flerfarget garn supert! 


Jeg arvet en pose med restegarn for en tid tilbake, og der var det blant annet noen nøster med Sandnes Sisu. Må innrømme at jeg ikke liker dette garnet; det føles som ren akryl til tross for at det er 80 % ull i det. Derfor ble det til dukkeklær. Den hvite toppen her er strikket i det. Skjørtet er strikket i Ragge Sport fra Gjestal. Det er et strømpegarn jeg virkelig kan like, og det er så fine fargeskift på det!


Samme hvite toppen og skjørt i Ragge Sport. 


Her har den samme hvite toppen fått følge av skjørt i samme garn.  Vesten ble merkelig på fasongen, og det ble ymtet frampå her i huset at hun så litt "oppblåst" ut. Jepp! Men det skal den få lov til! Alt jeg strikker uten oppskrift blir ikke like vellykket, nemlig!!


Tubekjole i rester av Lerke fra Dale (et helt nydelig garn!!! ) og et rosa ullgarn av ubestemmelig opphav. 
For de som har lurt på utseende til min Barbie, kan jeg bekrefte at det ikke er en Barbie-dukke. Dette er en look-alike sak, som var den første Mannen fant på loftet når han ble skremt opp for å finne dukke, sånn at jeg kunne begynne å strikke. Denne dukken har både pupper, hofter og lår er i følge Frøken Snupp langt mere realistisk enn de skinnmagre Barbie-dukkene :) 
**********
Ønsker dere alle en fin dag!
Stor klem fra meg!