torsdag 12. mai 2016

Kamerater, men ikke tvillinger .... Restegarnprosjekt #11

Det er en ting jeg strikker, som alltid er "møkka-kjedelig" (unnskyld uttrykket) å strikke, men som allikevel er det aller viktigste jeg strikker. Nemlig sokker. Familien bruker ullsokker på kjølige dager, og jeg bruker sokker daglig fra september til mai.
Sokkekurven vår bærer veldig preg av at garnet som blir satt av til sokker, nesten uten unntak er restegarn. Bare det er ull, så spiller ikke fargene noen rolle!  De andre i familien gjemmer dem jo i støvletter og gummistøvler allikevel. Jeg bruker dem godt synlig i fitflops, og fargene spiller ingen trille....


Da jeg strikket disse sokkene her, fant jeg fram ren ull i alle de små nøstene svart, grått og rødt jeg hadde. Så fant jeg ut at det kunne være greit å "sprite" dem opp litt, derfor fikk den rosa være med. Elegant, hva? (Legg merke til den høyre tåfellingen; der tok det svarte slutt, og da ble det rødt istedet! ) 
Disse sokkene er veldig gode for to ting: 
1) de er i ren ull, og varmer veldig godt
2) jeg brukte opp veldig mange små nøster, og det garn-sparebøssa mi veldig glad for! (den begynner å bli tung allerede!)                    
Jeg har strikket i Gjestal Vestlandsgarn, og bruker i underkant av 100 gram per par. Pinner nr. 3,5 mm. Det er masse, masse igjen i lageret. Det er bra, for jeg trenger virkelig å fylle på sokke-lageret mitt før neste vinter!


***************

Ta vare på hverandre! 

Klem fra Guri