søndag 29. juni 2014

Riga #2

Til min store glede, var det flere steder i Riga hvor man kunne kjøpe garn. En kveld vi var innom Rimi på kjøpesenteret i Gamlebyen, så Frøken Snupp en A4-plakat som sa at det skulle være garnbutikk i underetasjen. Og vi måtte selvfølgelig sjekke ut det. Joda, der var det en bitte-liten butikk, med et tilsvarende begrenset utvalg og en blid gammel dame bak d Dessverre var det mye akryl-garn, og det er uaktuelt å kjøpe. Men jeg fant litt strømpegarn: Det var bra, for jeg hadde jo ikke kjøpt noe strømpegarn fra før på turen... !

En dag var vi på markedet ved jernbanestasjonen (The Central Market). Der var det utrolig masse å se, og ved en liten stand utenfor hangardene, fant jeg ei (sur) dame som solgte garn. Og det var sånt garn jeg egentlig ville ha. Tynt garn i ren ull. Nå hadde jeg jo allerede handlet masse strømpegarn, så jeg begynte å bli redd for plassmangel i kofferten. Men jeg "måtte" jo kjøpe dette fine garnet! Tror det skulle være 100 grams hesper, men vekten er litt variabel; fra 85-115 gram. Det spiller absolutt ingen rolle. Dette var nesten gratis, bare 2 euro per hespe! 
Og det  var slutten på garn-kjøpet mitt i Riga - trodde jeg!
Dagen etter reiste vi ut til Spice, et digert kjøpesenter vest for elva i retning flyplassen. Det var litt moro å se, for de hadde mange butikker vi ikke har i Norge. Og sannelig var det en fin butikk som solgte garn der også! All bekymring om plassmangel var glemt, og jeg handlet videre: 500 gram nydelig tynt ullgarn! Kunne jo ikke la dette bli igjen i butikken! Og det kostet ikke så mye mer enn på markedet heller, bare 2,84 euro per 100 gram. Dette garnet hadde også banderol, og der er nettadressen til produsenten også. 
Dette garnet og det jeg kjøpte på markedet ligner veldig på det som fulgte med i gave-eskene med votte-mønster. Så tanken er at jeg skal bruke dette garnet til votter. Egentlig kan jeg ikke fordra og strikke votter, men kanskje det forandrer seg når jeg har så fint garn. Hvem lurer jeg? Mest sannsynlig ingen andre enn meg selv! Men fint garn spiser jo ingen mat, så det får ligge på vent til jeg finner noe artig å strikke av det :)
*****

Ha det fint alle sammen! 

Stor klem fra meg !