lørdag 14. januar 2012

Friske fraspark

Sokker er noe vi aldri får for mye av her i huset. Frøken Snupp og jeg bruker samme størrelse, og vi har en stor kurv med lokk hvor vi oppbevarer gode, hjemmestrikkede ullsokker. 


Før jul stiftet jeg et nytt bekjentskap: Ragge Sport fra Gjestal. Det består av 60 % ull , 25 % polypropylen og 15% polyamid. Jeg må innrømme at jeg ikke hadde den fjerneste anelse om hva polypropylen er. Og nysgjerrig som jeg er, måtte jeg finne ut av det.  Store Norske Leksikon kan fortelle meg at det er laget av plastfibrer og er billig å produsere.
Det er slitesterkt; ergo varer sokkene leeeenge. 
Det har god elastisitet; ergo skal sokkene sitte godt på foten.  Det har manglende evne til å oppta vann; Jippi! Man holder seg tørr på bena :) Eller?
Har liten evne til å lades opp ved statisk elektrisitet; må bety at sokkene ikke gnistrer når jeg går over gulvet! 
Polyamid er ganske enkelt det samme som nylon, og er laget av olje. 
Alt dette høres jo greit ut, og Ragge Sport er i tillegg godt å strikke av og har fine store fargeskifter på det flerfargede garnet. 
Jeg synes disse fargene er friske og fine, jeg! 
Men for å berolige de som lurer, så er jeg fortsatt mest glad i sokker i ren ull. De er absolutt varmest!
*****
Noe dette garnet passer helt supert til, er dukkeklær. De som har sett Barbie-klærne jeg har laget, kjenner sikkert igjen fargene. 
Jeg må fortelle at i går fikk Vesla en liten bærepose med alle de strikka Barbie-klærne jeg har laget i det siste. Her snakker jeg tindrende barneøyne! Og det varmer meg veldig å se at hun kan glede seg over hjemmestrikkede dukkeklær, i denne verden av Nintendo DS, PC-spill og kjøpe, kjøpe kultur.... 
***** 
Ønsker dere alle en fin helg! 
Stor klem :)