onsdag 4. januar 2012

Ny inspirasjon, nye Barbie-klær

Ja, da skriver vi 2012... nytt år og nye muligheter! 
Jeg fikk et skikkelig inspirasjons-kikk her etter nyttår. Årsaken var at Carina med bloggen Stick och Virka tipset meg om en side med masse oppskrifter på Barbie-klær. Nå er ikke jeg kjent for å være den mest tålmodige personen i verden, og siden alle oppskriftene jeg tittet på var til "sytråd-garn" og pinner nummer 2,0 mm, ble det med titten! MEN, jeg fikk masse ideer! Disse satte jeg ut i livet med pinner nummer 3,0 mm og diverse restegarn..... Bare se her: 


Jeg hadde en mikro rest av brun tynn Drops alpakka. 
Den holdt til denne brune mini-kjole (vekt 8 gram). 
Ennå var det litt brunt igjen, som ble til kanter og belte på den turkise jakka. 
Jakka er strikket i DSA Mirasol (vekt 18 gram) 
og leggvarmere i samme garn (vekt 3 gram) 

Hadde mere Mirasol, og strikket et skjørt (vekt 8 gram inkl. knapp!)  og jammen var det ikke litt brunt igjen til tre omganger med lus nederst på skjørtet!
Kjolen til høyre er det samme turkise garnet + noen meter med Drops Delight til striper (vekt 9 gram)

 Til venstre: Et lite nøste lilla Sandnes Sisu og noen meter eplegrønn Drops alpakka holdt til skjørt og genser. Etter stripene på skjørtet var det bare ca. en halvmeter igjen av det grønne garnet, men det holdt akkurat til en brodert blomst :) 
(totalvekt 10 gram inkl knapp)
Til høyre: to små nøster Drops Delight ble til skjørt og genser (totalvekt 12 gram inkl. knapp)

Her må jeg innrømme at jeg har jukset litt; jeg startet på et nytt nøste lys grå Drops alpakka. Stripene derimot er en rest av Drops Delight. Trodde det skulle holde til striper foran på kjolen, men det holdt til baksiden også. (vekt 16 gram) 

Jeg hadde et lite nøste med Drops Fabel, og tenkte at det holdt til en genser. Som sagt, så gjort, jeg strikket genseren. Men da jeg hadde festet trådene kom jeg på at garnet burde holde til et lite skjørt også. Derfor tok jeg opp masker nederst på genseren og strikket skjørt.....  trodde det skulle bli en mini-mini-kjole, men den ble jo riktig så anstendig! (Vekt 13 gram) 
***
Dere lurer kanskje på hvorfor jeg har notert vekt for hvert plagg? Vanligvis synes jeg det er mere enn uinteressant å vite hvor mye et strikke-produkt veier..... MEN for meg som aldri kaster en rest av garn, samme hvor liten den måtte være, synes det er utrolig artig å se hva jeg kan få ut av "ingenting" ! OG jeg vet at jeg gleder min lille modell med flere klær til hennes dukker!! OG kanskje jeg kan inspirere andre til å ta vare på "ingenting" og lage noe av det.... Bedre kan det vel ikke bli :) 
Ha en super dag!
Klem :)