søndag 4. mars 2012

Tror du at du kan?

Ja, det burde være mulig å få til. Dette er som oftest svaret mitt når jeg får spørsmål om å lage noe innen strikking. Denne gangen gjaldt det hekling, men svaret mitt var det samme. Vedkommende ønsket seg luer med figurer, og hun tegnet og forklarte  hvordan de skulle se ut. 
Så begynte min prosess; med å finne egnet garn, prøvehekle for å finne størrelse, for så å tegne mønster som passet til maskeantallet og antall rader oppover på lua. Så måtte jeg prøvehekle igjen for å se at mønstrene fungerte i praksis, for så å justere mønsteret igjen ved behov. En av luene tror jeg at jeg har heklet minst fire ganger før jeg sa meg fornøyd. Jeg kan love dere at dette tar tid!!!

En trøtt og nydusjet Frøken Snupp var modell for meg i går tidlig, før luene skulle leveres. Den første luen jeg heklet var den jeg kaller Kloke Ugle: 
Den neste lua har jeg kalt Kykke-li-ky-lua. Vemodig vakker, hva?

Lue nummer tre var det mere jobb med. Bestillingen lød på at hun skulle ha hodet til sauen Shaun på den. Og for meg som ikke har sett noen tegnefilm med dyret, var det bare en ting å gjøre. Lete i det enorme leksikonet som kalles "nettet". Der fant jeg at Shaun the Sheep har en egen hjemmeside, og for de som har sansen for tegnefilm er dette stedet for en god latter!! Jeg fant ut hvordan dyret ser ut, og omskapte ham til rutepapiret. Lua ble slik: 
Personlig ville jeg ikke gått med disse luene, men frøken Snupp har tinget på en Kloke Ugle...... Og forslagene hagler rundt meg akkurat nå; lag Angry Bird! lag Picashu! Så tiden får vise om jeg gidder. Jeg tar bestillingene mine først av alt nå, og disse luene tar veldig mye til fra tegnebrettet til ferdig lue. Og ingen kan vel med hånda på hjerte si at de er pene!
******
Ønsker dere alle en fin søndag!
Stor klem :)