tirsdag 25. oktober 2016

Sokker i plantefarget garn

Det er veldig moro å plantefarge garn, og det blir til at jeg farger mye når jeg først har tatt fram alt ting og tang jeg trenger til fargingen. Det er om sommeren jeg bedriver det mest, siden jeg alltid står ute med det. ( Det er ingen inne-aktivitet, hvis man da ikke har en stor vaskekjeller. Det er ikke alt som lukter like godt, og det er sikkert ikke særlig bra å puste inn alle kjemikaliene heller...... kjøkkenet er ikke stedet, med andre ord! ) 

Så må jeg komme med en aldri så liten innrømmelse: jeg vet ikke alltid hva jeg skal bruke alt dette garnet til. Det er mange nyanser av gult, og jeg synes de kan være vanskelig å kombinere med andre farger. Fargen kan bli litt voldsom på større plagg, synes jeg. Derfor blir det en del små-plagg, som f.eks. sokker: Til disse har jeg brukt orebark til det brune og krapp til det oransje. Det gule trur jeg er bjørk, men husker ikke eksakt. 
Det er jo som sagt veldig mange vekster som gir gult garn. 
Alt er beiset med alun. 


Dette må være de ultimate høstsokkene. Tar jeg dem med ut i eika i hagen, kan jeg lett gjemme dem blant bladverket!
Garnet er Gjestal Vestlandsgarn, 100% ull og varmt og godt til sokker. 
Pinner 3,5 mm på skaftet og 3,0 mm på resten. Grunnen til at jeg har to tykkelser på pinnene, er at det er veldig lett å strikke fastere når man strikker mønster. Derfor er det lurt å gå opp et halvt nummer på pinnene, så blir ikke skaftet for stramt og trangt. Hvis man da i tillegg passer på å ikke stramme tråden på baksiden når man strikker mønsteret, får man et elastisk skaft.
Nå burde jeg klare å holde varmen, nå som vi går mot en kaldere årstid. Og sokker får jeg aldri nok av!
***********
Ha det fint folkens! 
Stor klem!