onsdag 21. september 2016

Hvordan legge opp med to tråder?

Jeg har ett overordnet mål med mine oppskrifter: alle skal være så enkle og nøye forklart at alle skal kunne bruke dem, om man har strikket mye eller lite før. Noen påpeker at de er veldig enkle, andre takker meg for det. Til lags åt alle, kan ingen gjæra.... osv.
Nå har jeg har laget et mønster hvor man legger opp på denne måten, med to tråder.Det kan være en dekorativ detalj på for eksempel på ei lue. Da jeg lagde mønsteret, lagde jeg også denne billedserien, til hjelp for de som ikke har gjort dette tidligere. Jeg vet at det finnes flere videoer som forklarer dette, og de må dere gjerne se. Uten å fremheve noen, kan jeg si at jeg synes flere er gode!
Uansett, her er min forklaring: 

1)  Start med å lage en løkke på den tråden som du skal ha som hovedfarge.


2)  Legg den andre tråden på nedsiden av den første tråden.


3)  Putt så tommel og pekefinger inn og ned mellom de to trådene4)  Pek fingrene utover og oppover. 
Før pinnen under den grønne tråden og hent opp en den hvite tråden. (Du legger opp på "vanlig" måte)5)  Stram trådene, og du har en ny hvit maske på pinnen6)  Nå kan man se at den grønne tråden legger seg «under»  den hvite masken.


7)  Fortsett slik til du har ønsket antall masker. Når du starter å strikke, bruker du bare den hvite tråden. Det gjelder både om man strikker rundt eller fram og tilbake.

Tips: når du skal feste den grønne tråden fra oppleggkanten, er det lurt å legge den over den hvite knuten før du fører tråden til vrangen og fester den. Da blir den første hvite masken usynlig fra retten.Håper noe har glede av forklaringen min. 
***************
Ha det fint!
Stor klem :)