fredag 10. mars 2017

Selbuvotter - en ufo som endelig ble ferdig!

Påsken 2016 begynte jeg på et par Selbu-votter. Men så kom vi hjem fra ferie, og det var andre prosjekter som fristet mer å holde på med. Noen kjenner seg kanskje igjen i det !?
Nå har imidlertid disse vottene ligget og glodd på meg fra kurven med uferdige strikkeprosjekter, hver gang jeg kommer inn i rommet. Det er ubehagelig sånt! Så eneste måten å få slutt på maset, var faktisk å gjøre dem ferdig. Og det var jo gjort i løpet av et par kvelder da jeg først kom i gang..... 
Så ta-daaa, her er de: Oppskrift: favorittoppskriften min som jeg har brukt utallige ganger før, hentet fra boka Norsk småstrikk. (det kan du lese mer om her. )
Pinner: 2,5 og 3,0mm
Garn: Gjestal Vestlandsgarn
Fargene derimot, er ikke originale fra Gjestal. 
De er plantefarget. Det brune er lyse grått garn som er farget med orebark og beiset med potaske. 
Den dyp rød (den ser rødbrun ut sammen med den brune) er Korchenille beiset med vinsten. 
Jeg ble veldig fornøyd med disse fargene. Jeg slutter aldri å glede meg over hvor samstemte fargene blir med plantefarging. Det er ikke lett å ta igjen et strikkeprosjekt som har ligget så lenge på vent. Jeg tror jo, kanskje i likhet med mange andre, at strikkefastheten min er tålig konstant. Men min er i hvert fall ikke det! Jeg måtte justere meg inn ganske betydelig da jeg skulle strikke ferdig disse, og allikevel er ser jeg litt forskjell. Men, det er ikke så mye at det utgjør noe på størrelsen. Da hadde jeg måttet rekke opp og begynt på nytt! Og da hadde de kanskje blitt liggende i kurven, halvferdige, enda ett år!?


OOOOO-OOOOO

Ha det bra alle sammen! 

Stor klem :)