torsdag 13. mars 2014

Egostrikk - sokker

Her i huset er vi aller mest glad i sokker i ren ull, siden det er det aller varmeste. Men vår og høst synes jeg det er godt å ha tynne ullsokker i skoene.  Da liker jeg å bruke strømpegarn som er forsterket slik at det ikke så fort går hull på sokkene. Jeg er litt sær når det gjelder sokker; det finnes så mange lekre mønster på sokker, men jeg liker aller best de som er stikket helt enkelt, for det gir minst klumper i sko og støvler. 


Disse er strikket i Cascade Heritage, Zinnia Red nr. 5661 og Cascade Heritage Paint, Citrus mix nr. 9813 . Sistnevnte er veldig spraglete, så det var helt greit å dempe det ned med ensfarget rødt. Den samme rødfargen er i Citrus mix, så fargene går litt over i hverandre. 
Pinner: 2,5mm 

Cascade har jeg tidligere bare brukt til å strikke sjal av, og det er veldig mykt og godt, og godt å strikke av. Nå har jeg for første gang strikket sokker, og det er nydelige å ha på. 

Jeg brukte sokkene i går, og hadde selvfølgelig glemt å ta bilde av dem før jeg tok dem i bruk. 
Nå ser jeg at støvlene ikke har vært snille mot sokkene, for de har "rufset opp" garnet, så sokkene er ikke pene i skaftet lenger. Etter første gangs bruk...... grrrr
Det er sånne slag livet gir. Mine Cascade-sokker vil heretter bare varme føttene mine i sko som er "snille" mot dem, for det blir helt sikkert flere par sokker av dette nydelige garnet :)
*****
Ha det bra alle sammen!
Stor klem fra meg :)