søndag 28. november 2010

Just for fun...

Man får ikke mere moro enn det en lager selv!
Kjøpte noen nøster av dette garnet på Europris i går:
Nissegarn fra Gjestal. Helt vanlig ullgarn, men ganske så semmer kvalitet. Veldig ujevn tvinning på det. Men det spiller ingen rolle for meg, for jeg har tenkt å bruke det til toving. Strikka ei nisselue i dag etter det mønsteret jeg har brukt mange ganger. Tenkte det var greit å ta minste størrelse, dersom det skulle gå dritt. Og det gjorde det kan man si  *stort flir*
Denne lua er først tova på 40 grader, så fått en kokvask på 95 grader. Har en følelse av at garnet er "mettet" nå og ikke lar seg tove mer. Den er allerede skuddsikker, så jeg tror jeg lar det være med dette.
Dette var størrelse 2 år, så jeg tør ikke tenke på hvordan en størrelse 10-14 år ville sett ut:

Ja, så nå er gubben klar til julekalenderen starter på NRK. Kan tro han gleder seg til Månetoppen....
Legg merke til ørene - de er brettet i beste alvestil til ære for fotografen!!!!
(Må legge til at gubben ikke er av de lengste, rundt 1,80 kan jeg tenke meg. Og lua går nesten til taket... )

Første søndag i advent

Første søndag i advent, og det er over ei uke siden jeg har skrevet i bloggen min. Årsaken er ganske enkelt at jeg strikker som en gal til julemessa neste helg. Det er masse som skal være ferdig, og jeg kommer stadig på noe jeg må ha med. Sokkestrikkingen min har vært et mareritt i høst, men nå tror jeg at jeg snart er i boks med det. Jeg vet også at jeg aldri får for mange par, så jeg kunne med fordel strikka enda flere. Men døgnet har jo som kjent 24 timer, så det er fortsatt håp.
Innimellom sokkene har jeg strikka diverse andre saker. Jeg synes det er moro å strikke barnetøy, så litt av det har det blitt.
Jeg har bestilt garn hos 123knit:
Dette garnet er bare HELT herlig å strikke med. Her er det snakk om kjærlighet ved første maske igjen! Det er så mykt og deilig!!! Minner litt om Sterk fra DSA, men dette er litt tykkere. Det finnes i masse fine farger, så jeg har allerede bestilt meg mere! 

Jeg skulle egentlig strikke ei ullbukse til Tora av dette garnet. Bladde med friskt mot i "Nøstebarn-boka" men der var det ingen oppskrift på ribbestrikket bukse størrelse 1 år. Så derfor prøvde jeg meg fram på egen hånd. Med det for meg nye garnet, ble det ikke så lett som jeg hadde trodd. Etter å ha strikket halve bukse-rumpen så jeg at dette ble mye større enn en ettårs-størrelse. Ordet rekke opp eksisterer ikke i mitt vokabular, så jeg fortsatte med det for øye å strikke en større størrelse. Derfor er dette en svært elastisk bukse som passer ca  2-5 år. Ribben gir god bredde i rumpen og jeg lagde ekstra god oppbrett på bena.
Min "adventsbukse" ser slik ut:
Den ser jo unektelig helt bedrøvelig ut, denne lange, tynne tingen! Og bilde viser ingen rettferdighet hva fargen anngår. Deter egentlig en varm fin lillatone, nemlig!! Hvis jeg ikke selger denne til helga, blir det bukse til Tora til neste vinter.
Denne buksa strikket jeg for en stund siden. Den er i Heilo fra Dale. Det er også et garn jeg er veldig glad i.

På grunn av glattstrikken ser jo denne ut som den er tre ganger bredere enn den ribbestrikkede, men det er den faktisk ikke.

Nå skal jeg "koke" pinnekjøtt. "Grugleder" meg, for det har jeg ikke laget siden jeg gikk på folkehøgskole for tretti år siden! Syntes det var veldig godt den gangen, men nå er jeg spent på om resten av familien liker det. Så spørs det om jeg lager det riktig da... det er vel ikke så mange måter å bomme på håper jeg!!!

Ha en super søndag alle sammen!!