fredag 12. november 2010

Litt småtteri igjen

Her er nesten alle mine tanker sentrert rundt julemessa vi skal på i desember. Det er bare tre uker til. Gleder meg veldig for det er blitt en familietradisjon, og vi koser oss like mye alle sammen. Den siste uka har det gått i raggsokker her, og det er ikke spesielt spennende... Men siden jeg har lyst til å blogge litt i dag, kan jeg jo vise litt annet småtteri jeg har strikket denne uka.

Ja, nå er jo dette også sokker, men jeg må si jeg synes de er litt søtere enn herresokker størrelse 47! Sokkene til venstre er strikket i Ragg Soft som jeg fikk fra Gjestal. Sokkene til høyre er ren ull. Jeg synes det er moro å strikke fargerike barnesokker, det eneste aberet med det er at det blir så mange tråder å feste.


Denne lua er det sikkert flere som drar kjensel på. Det første forsøket mitt på å lage oppskrift på lue med øreklaffer til voksne viste jeg her tidligere. Den ble ikke slik jeg ønsket, men fargene likte jeg. Nå har jeg strikket flere eksemplarer, og endelig har jeg kommet fram til en modell jeg liker. Denne er strikket i Fabel og alpakka. Heklekant rundt i krepsemasker.

Jeg har latt meg inspirere av Lena som har laget flere av disse rullehalsene. Her har jeg to til voksne og to til barn. Til  barnehalsene har jeg brukt 2 tråder babyull på den blå og 2 tråder Arwetta på den naturhvite.
Til voksenhalsene har jeg brukt Fritidsgarn + alpakka på den naturhvite og Fabel og Kitten mohair på den brunmelerte.De ser kjedelige ut der de ligger, men på er de kjempestilige, synes jeg!
Så er det tilbake til raggsokkene mine...
Riktig god helg alle sammen!!!