lørdag 12. november 2016

Luer og hals til barn

Det går raskt mot jul, og jeg har nå bestemt meg for at det jeg har strikket til "gavekurven" i fjor og i år skal gis til Frelsesarmeen denne gangen også. 
I kurven var det et stort utvalg av luer, sokker, votter, skjerf, halser, barne-bukser, gensere, osv. Men det blir jo egentlig aldri for mye, så jeg har fylt på litt til. 
Jeg fant noen nøster med Ragge Sport fra Gjestal, et garn som var i salg bare i en kort periode. Det er strømpegarn med 60% ull, 25 % polypropylen og 15% polyamid. Høres skummelt ut, men nylonfiber er langt bedre enn akryl, så dette regner jeg som et greit strømpegarn. (Selv om det inneholder for lite ull etter min smak) Mykt og godt og 100% kløfritt. 
Av dette garnet ble det lue og hals: Jeg liker denne denim-blå fargen så godt! Skulle gjerne ha funnet denne fargen igjen i et annet garn. Jeg brukte DENNE gratis-oppskriften min, og lua har jeg tatt etter innfallsmetoden. 

Jeg finner stadig litt alpakka-garn, det har en tendens til å lure seg bort både her og der..... Jeg må innrømme at jeg ikke er glad i alpakka-garn, men det er mange som elsker det, så jeg har ikke noe problem med å strikke av det for å gi bort. Nå har jeg stikket ei lue: 


Jeg har brukt dobbel tråd, Drops alpaca i fargene lys grå og lys rosa. Oppskrift hadde jeg ikke. Størrelsen er jeg litt usikker på, men jeg antar at den er sånn ca. størrelse 8-10 år. Det er helt sikkert et hode der ute som den passer til. 

***********
Ta vare på hverandre!
Stor klem!