mandag 7. november 2011

Jeg er så glad!

Rart at garn kan gjøre meg så glad, men det kan det faktisk!
I høst har jeg farget masse garn, blant annet en del Embla-Hifa 3.  Alt garnet jeg hadde av dette slaget, farget jeg med Kochenillelus, og fikk mange nydelige nyanser i rosa. 
I helgen fikk jeg lyst til å prøve dette garnet til toving. Tvinningen på garnet tilsier at det skulle være fint å tove, men jeg har ikke tatt meg tid til å prøve det før nå. 
Og for en følelse det var å ta det ut av vaskemaskinen! 
SÅ mykt og deilig det ble!!! 
Før har jeg nemlig synes at garnet er litt stivt, og har derfor brukt godt med skyllemiddel på det jeg har strikket. Garnet skal bli mykere etter flere vasker, men så langt har jeg ikke kommet ennå. Men etter denne erfaringen med toving, har jeg fått mange ideer om hva jeg kan lage :) 

Til disse har jeg brukt Raumagarn sin oppskrift på vottene til Månetoppen. Det er veldig god fasong på disse vottene og det er derfor ingen grunn til å lage oppskrift selv :) 
I oppskriften er det oppgitt Månetoppen-garn, og hvis det jeg har fått vite stemmer, er dette Finull-garn. Jeg har derimot alltid brukt Sandnes Fritidsgarn til votter fordi jeg synes de blir så myke og gode. Jeg var spent på hvordan Hifa-garnet skulle samsvare med størrelsene, og det viste seg at Sandnes Fritidsgarn og Embla-Hifa 3 gir akkurat like store votter. Jeg har brukt pinner nr. 6,0mm på begge.

Heldigvis er det ikke så kaldt at jeg trenger votter ennå, 
men de dagene kommer sikkert fortere enn jeg ønsker..... 
Da er det godt å være forberedt!
På tampen vil jeg ønske nye følgere velkommen til meg! 
Koselig at dere liker dere her i mitt strikke-paradis :)

Ha en fin dag alle sammen! 
Stor klem fra meg :)