torsdag 2. februar 2012

Blått til baby

Her en dag fikk jeg en koselig bestilling, hvis jeg kan kalle en bestilling for koselig. Det var en som trengte en visittgave fordi kameraten hans var blitt pappa til en gutt. Sa selvfølgelig ja med en gang, for det er alltid moro  å strikke til baby. Bestillingen lød på Bosnia-tøfler, gjerne med lyseblått. Og slik be de:  
Garn: Drops Karisma nr. 43 isblå og hvit. 
Pinner nr. 3,5
Jeg synes mønsteret i disse tøflene er veldig pent, og kom på at det hadde vært fint å ha votter i samme stilen som tøflene. 
Lagde meg en oppskrift som jeg synes ble brukbar. Og de ser slik  ut: 
Vottene  skal han få i tillegg, for det var jo ikke i bestillingen. Håper  både giveren og mottakeren blir fornøyd. 
Tror jeg har laget både tøflene og vottene ca. størrelse 6-9 mnd. Det har jeg gjort med hensikt, slik at settet kan vare fram til våren selv om  babyen vokser fort. 
*****
Det hører med til historien at jeg ikke er flink til å skrive størrelser på oppskriftene jeg bare lager til eget bruk. Og, siden jeg har hukommelse som en gullfisk eller noe der omkring, blir det litt prøving og feiling. Dette var det første paret.....

.....og da de var ferdige så jeg jo at de ble alt for store hvis planen var å bruke dem til babyen nå i vinter. I mangel av mere marineblått, ble det lyseblått og hvitt istedet. Og det var i grunnen vel så fint, tenker jeg. 
*****
Ha det fint alle sammen!
Stor klem:)