torsdag 6. juni 2013

Nyttestrikk; sokker

Da jeg var på Projo Strikketreff i våres, kjøpte jeg to nøster med Opal strømpegarn og begynte å strikke sokker mens jeg var der. Man må ha strikketøy som ikke krever telling eller konsentrasjon på slike treff; der står skravling i høysetet :)
Men jeg ble ferdig med nesten to par i løpet av den helga, og har endelig fått strikket dem ferdig. 

Garnforbruk: 95 gram til to par barne-sokker (litt mer av det flerfargede rosa enn det ensfargede lilla, naturlig nok )
Pinner: 2,5 mm
Jeg vet om mange som er veldig glad i dette garnet, men personlig er jeg ikke helt overbevist. Jeg synes det var veldig "nylon-følelse" i det... Men de lange fargeskiftene på det rosa garnet likte jeg veldig godt. 
*****
Da jeg var på fabrikkutsalget til Gjestal i fjor sommer, kjøpte jeg en del Frost strømpegarn. Fargene er ikke de peneste sammen kanskje, men sokker er sokker, og varmer gjør de helt sikkert. Det ble et par til Mannen: 
Jeg strikket med dobbelt garn, og tok ikke hensyn til at fargene på de to trådene skulle stemme over ens da jeg startet å strikke. Derfor ble de to sokkene ganske ulike: den ene stripete og den andre bare spettete. Men et par er de allikevel :)
Det er første gang jeg strikker med Frost, og jeg synes det var et godt garn å strikke med. Det ferdige resultatet ble mykt og godt. 
Garnforbruk: 120 gram til sokker størrelse 42-43
Pinner: 3,5 mm 

*****

Ha det fint folkens! 
Stor klem fra meg :)