Første søndag i advent

Første søndag i advent, og det er over ei uke siden jeg har skrevet i bloggen min. Årsaken er ganske enkelt at jeg strikker som en gal til julemessa neste helg. Det er masse som skal være ferdig, og jeg kommer stadig på noe jeg må ha med. Sokkestrikkingen min har vært et mareritt i høst, men nå tror jeg at jeg snart er i boks med det. Jeg vet også at jeg aldri får for mange par, så jeg kunne med fordel strikka enda flere. Men døgnet har jo som kjent 24 timer, så det er fortsatt håp.
Innimellom sokkene har jeg strikka diverse andre saker. Jeg synes det er moro å strikke barnetøy, så litt av det har det blitt.
Jeg har bestilt garn hos 123knit:
Dette garnet er bare HELT herlig å strikke med. Her er det snakk om kjærlighet ved første maske igjen! Det er så mykt og deilig!!! Minner litt om Sterk fra DSA, men dette er litt tykkere. Det finnes i masse fine farger, så jeg har allerede bestilt meg mere! 

Jeg skulle egentlig strikke ei ullbukse til Tora av dette garnet. Bladde med friskt mot i "Nøstebarn-boka" men der var det ingen oppskrift på ribbestrikket bukse størrelse 1 år. Så derfor prøvde jeg meg fram på egen hånd. Med det for meg nye garnet, ble det ikke så lett som jeg hadde trodd. Etter å ha strikket halve bukse-rumpen så jeg at dette ble mye større enn en ettårs-størrelse. Ordet rekke opp eksisterer ikke i mitt vokabular, så jeg fortsatte med det for øye å strikke en større størrelse. Derfor er dette en svært elastisk bukse som passer ca  2-5 år. Ribben gir god bredde i rumpen og jeg lagde ekstra god oppbrett på bena.
Min "adventsbukse" ser slik ut:
Den ser jo unektelig helt bedrøvelig ut, denne lange, tynne tingen! Og bilde viser ingen rettferdighet hva fargen anngår. Deter egentlig en varm fin lillatone, nemlig!! Hvis jeg ikke selger denne til helga, blir det bukse til Tora til neste vinter.
Denne buksa strikket jeg for en stund siden. Den er i Heilo fra Dale. Det er også et garn jeg er veldig glad i.

På grunn av glattstrikken ser jo denne ut som den er tre ganger bredere enn den ribbestrikkede, men det er den faktisk ikke.

Nå skal jeg "koke" pinnekjøtt. "Grugleder" meg, for det har jeg ikke laget siden jeg gikk på folkehøgskole for tretti år siden! Syntes det var veldig godt den gangen, men nå er jeg spent på om resten av familien liker det. Så spørs det om jeg lager det riktig da... det er vel ikke så mange måter å bomme på håper jeg!!!

Ha en super søndag alle sammen!!


Kommentarer

  1. Du får nok en travel uke da, siden det er julemarked neste helg. Jeg kan tenke meg at varene dine blir populære:)

    SvarSlett
  2. Så koselig sagt av deg!! Det er alltid moro å være på messe, spesielt når jeg selger bra :)

    SvarSlett
  3. Ja, nå er det snart messe for deg igjen, du har virkelig stått på:) Flotte bukser du har strikket!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg