fredag 12. november 2010

Litt småtteri igjen

Her er nesten alle mine tanker sentrert rundt julemessa vi skal på i desember. Det er bare tre uker til. Gleder meg veldig for det er blitt en familietradisjon, og vi koser oss like mye alle sammen. Den siste uka har det gått i raggsokker her, og det er ikke spesielt spennende... Men siden jeg har lyst til å blogge litt i dag, kan jeg jo vise litt annet småtteri jeg har strikket denne uka.

Ja, nå er jo dette også sokker, men jeg må si jeg synes de er litt søtere enn herresokker størrelse 47! Sokkene til venstre er strikket i Ragg Soft som jeg fikk fra Gjestal. Sokkene til høyre er ren ull. Jeg synes det er moro å strikke fargerike barnesokker, det eneste aberet med det er at det blir så mange tråder å feste.


Denne lua er det sikkert flere som drar kjensel på. Det første forsøket mitt på å lage oppskrift på lue med øreklaffer til voksne viste jeg her tidligere. Den ble ikke slik jeg ønsket, men fargene likte jeg. Nå har jeg strikket flere eksemplarer, og endelig har jeg kommet fram til en modell jeg liker. Denne er strikket i Fabel og alpakka. Heklekant rundt i krepsemasker.

Jeg har latt meg inspirere av Lena som har laget flere av disse rullehalsene. Her har jeg to til voksne og to til barn. Til  barnehalsene har jeg brukt 2 tråder babyull på den blå og 2 tråder Arwetta på den naturhvite.
Til voksenhalsene har jeg brukt Fritidsgarn + alpakka på den naturhvite og Fabel og Kitten mohair på den brunmelerte.De ser kjedelige ut der de ligger, men på er de kjempestilige, synes jeg!
Så er det tilbake til raggsokkene mine...
Riktig god helg alle sammen!!!


5 kommentarer:

 1. God helg til deg også. Fine sokker og flott lue. Lykke til på julemessa.

  SvarSlett
 2. Duverden så mange fine ting du har strikket! God helg!!

  SvarSlett
 3. Hei
  Fant bloggen din da jeg søkte etter oppskrift på firkanttøfler. I likhet med deg, skal jeg også på julemesse - en om to uker og en om tre uker. Første gangen for meg og jeg gjorde ting i litt feil rekkefølge; meldte meg på for fire uker siden og begynte å produsere for fire uker siden (jaja, jeg tar det som det kommer...) Lurer på om jeg skal strikke noen firkanttøfler å ha med på messen... Eller er det noe annet du kan anbefale meg? Vi skal helt sikkert ikke på samme messe, for vi bor på hver vår kant av landet. Håper du tar deg tid til å svare meg. Legger bloggen din i listen min, så finner jeg tilbake til den. Lykke til med ditt.

  SvarSlett
 4. Til Jannicke: nå har jeg titta innom bloggen din og sett på mye av det fine du lager. Jeg er imponert over deg og alle andre som mestrer symaskin og synes du har laget supre engler og julestrømper! Det er nesten umulig å gi råd om hva du bør lage til julemesse. Årsaken er at etterspørselen er forskjellig fra sted til sted. Jeg har solgt masse av "unyttige" ting som nisser, engler, dukkeklær og pynt på ett sted, mens på et annet sted var alle disse varene med hjem igjen. Nå har jeg vært på samme sted mange år på rad og vet hva folk ser etter hos meg. Men en overordnet ting er viktig; du må selge kvalitet! Dvs materialene du bruker og "utførelsen" må holde mål. Du skal kunne se kundene dine i øynene neste julemesse også :) Kvalitet koster, og jeg har aldri problemer med at folk synes varene mine er for dyre. Man får hva man betaler for som regel! Som utgangspunkt pleier jeg å regne 3 X materialprisen.
  Håper dette hjalp deg litt videre selvom jeg ikke kan gi deg konkrete råd om vareutvalg! Men sats på det du er bra på! Lykke til!!

  SvarSlett
 5. Fine ting! :D

  Halser tror jeg blir en bestselger i år, det skulle jeg ha laget flere av.

  Har sett det det nye raggegarnet i butikkene nå, de hadde det som kampanjetilbud på coop extra i forrige uke. Det minnet veldig om Lbbetuss ja, men det kjentes litt tykkere og mykere ut. Fine farger på det.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!