mandag 3. januar 2011

Litt av hvert

Noen flere barne-luer har det blitt i løpet av nyttårs-helgen. Alle tre er strikket i Peruvian Highland Wool; jeg bare elsker det garnet!!!

Klaffe-luene er strikket etter mønsteret i Nøstebarnboka. Ingen grunn til å lage eget mønster så lenge det er så bra passform på mønsteret i boka!
Duskelua fant jeg oppskrift på via bloggen til G-Anette her tidligere. De luene var populære på messa i "år" (les 2010) så det blir nok flere duskeluer framover.


Som flere av dere har fått med seg, drev vi en del med plantefarging  sommeren 2010. Vi farget ca 2,5  kilo garn til sammen, og det er litt å starte med, kan man si. Disse ankelsokkene er strikket i garn farget med blåtre og hundekjeks. 

Jeg liker så godt den blå-lilla fargen, så den skal jeg prøve å lage mere av når sommeren kommer! Garnet, Hifa Ask er kanskje ikke det mest solide garnet til sokker, men det er veldig godt å strikke av og ikke minst å ha på seg. Passformen på sokkene holder seg også etter flere timers bruk; de blir ikke slaskete og vrir seg slik som mange ullsokker har en tendens til. Og siden det er ren ull er de veldig gode og varme! Og hva mere kan man ønske seg av en sokk? De har kortere levetid, men hva så? 

Ønsker dere alle en fin dag!12 kommentarer:

 1. Flotte luer og herlige sokker ,du har strikket.Ønsker deg et Godt nytt år.

  SvarSlett
 2. Flotte luer og deilige sokker !
  Godt Nytt År til deg !

  SvarSlett
 3. Skal si du starter produktivt i det nye året! Flotte sokker og luer!

  SvarSlett
 4. Du er så flink!!! Flotte luer, og de sokkene hadde jo bare en HERLIG hjemmefarget farge...*sukk* Klem

  SvarSlett
 5. Så flink du er til og strikke luer. De er flotte. Sokkene er også fine.

  SvarSlett
 6. Flotte luer og hærlige sokker! så moro å strikke i hjemmefarget garn!

  SvarSlett
 7. Godt nyttår til deg også! Skal si du har fart på pinnene allerede! Mye fint! Koselig at du vil være med på min sjal give away selv om du strikker så mye fint selv. Jeg har jo vunnet et skjerf av deg en gang, så kanskje det er du som er heldig denne gangen. Jeg synes at selv om en strikker selv er det veldig morsomt å få noe som andre har strikket.

  SvarSlett
 8. Fine luer igjen, og sokkene i selvfarget garn er flotte. Jeg gleder meg til å følge med videre i fargingen hos deg - det er mye jeg har lært derfra:))

  SvarSlett
 9. Flotte sokker og luer du har laget.

  SvarSlett
 10. Hei på deg! Takk for besøk og hyggelig kommentar!
  Du er jammen en produktiv dame! Så mye fint!!
  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 11. Det ligger en utfordring til deg i bloggen min :)

  SvarSlett
 12. Fine luer! Og det ble en flott farge på sokkegarnet ditt. Spennende å farge selv!

  Tror jeg må prøve å bestille litt av det Peruvian-garnet. Jeg "arvet" noen restenøster for en tid siden, og det var virklig et supert garn.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!