fredag 10. juni 2011

Bosnia-tøfler til de små

Som jeg har nevnt i forrige innlegg, driver jeg og strikker opp størrelser av disse tøflene fra mini-mini og oppover. Flere har kommentert at de synes de ser vanskelige ut å strikke, men de er tvert imot veldig enkle å få til. Siden jeg har sett at oppskriften har vært lagt ut på gratisoppskrifter på nett flere steder, ser jeg ingen grunn til ikke å gi dere en av mine barnestørrelser. 
Størrelse: fotlengde ca. 13 cm
Garn: Drops Karisma
Pinner: 80 cm rundpinne 3,5 mm + en ekstra liten rundpinne som du trenger når du skal strikke sammen tøffelen i bunnen. 

 • Legg opp 28m og strikk 5 riller (rett på alle p) f.eks. 2 riller bunnfarge (heretter BF), 2 riller kontrastfarge (heretter KF), 1 rille bunnfarge.
 • 1.pinne: Mønsterstrikk med KF. Ta første m løst av, str neste m r i  KF, ta neste m løst av, str. neste m r i KF. Fortsett å ta annen hver m løst av og str annen hver m til du har 14 m på høyre p. Nå er du midt på. ØK med vifte slik: ta pinnen ned mellom m 14 og 15 på forrige p, str 1 m ved å trekke KF gjennom, sett den inn på  venstre pinne og str den r. Gjenta 2 ggr =3 nye m. Sett på en maskemarkør (Heretter MM) Ta opp og str 3 nye m til = 6 nye m som utgjør en vifte. Str de resterende 14m som de 14 første, start med å str 1 m og så ta 1 m løst av osv. 
 • 2. pinne: mønsterstrikk med KF: Ta første m løst av, neste m str r i KF, legg KF-trådenløst foran pinnen, ta BF-masken løst av ved å stikke pinnen inn bak arb. slik at masken blir "flat", str neste m r i KF. Fortsett slik til viftemaskene som alle skal strikkes rett i kf. Fortsett siste halvdel som første halvdel. 
 • 3.pinne: Mønsterstrikk, str r i BF: Stikk pinnen inn bak (vridd) når du str maska m BF fra foorige rad, slik at maskene blir flate, 
 • 4.pinneMønsterstrikk, str r i BF over all m
 • 5. pinne: Mønsterstikk i KF Som pinne 1 til midten av viften (der du har MM) legg opp 6 nye m på samme måte som på 1. pinne, og pass på at MM kommer i midten av disse seks nye m. (Ellers blir tøffelen skjev for deg) Pass på å få KF- maskene over forrige pinnes KF-masker. 
 • 6.,7. og 8. pinne: som pinne 2,3 og4 (pinne 1-4 = en vifte)
 • Str i alt 5 vifter.
 • Str så 3 riller over alle m. På neste p feller du 1 m i beg og 1 i slutten av p ved å str 2 m r sm innenfor ytterste m på pinnen. Str r tilbake. Str 1 p til med felling i begge sider. På neste pinne strikker du r til midten, bruk ekstrapinnen og str rseten av m. 
 • Str smn under foten slik: legg rette mot rette, nå har du tråden der som er hælen på tøffelen. Str så 1m gjennom den første m på hver av de to pinnene= 1 m, gjenta en gang og trekk den høyre m på pinnen over den andre m. Str en ny m gjennom begge m (en fra hver p), og trekk den høyre m over den du nettopp strikket. Gjenta slik til du har en maske igjen på høyre pinne, og du er framme i tuppen av tøffelen.  Klipp av tråden og trekk ut løkka. Fest tråden godt. Sy smn tøffelen midt bak.               
      
***** Lykke til *****

Vil også få ønske nye følgere 
velkommen til meg ;)
God helg alle sammen!

6 kommentarer:

 1. Tusen takk for oppskrift, er vel på tide å prøve ut disse Bosniatøflene snart:-)

  SvarSlett
 2. Åh, så nusselige. Disse skal jeg ihvertfall strikke :-)))

  SvarSlett
 3. Oj, tusen takk!! Lagret link :)

  God helg til deg

  Klem

  SvarSlett
 4. Takk for at du deler oppskriften med oss. Kanskje jeg må prøve disse. Fine er de i hvertfall :)
  god pinsehelg

  Klem

  SvarSlett
 5. Disse kommer nok til å gå unna på julesalget. De er kjempesøte. Jeg begynte på en voksenstørrelse en gang, men den ble aldri mer enn påbegynt. Kanskje jeg skulle prøve meg på en av disse små. Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 6. Hei, og tusen takk for besøket i bloggen min :O) Fin blogg du har!
  Endelig har det kommet en oppskrift på barnebosniatøfler. Tusen takk for at du legger den ut. Jeg har akkurat strikket ett par slike tøfler til dame, så nå passer det fint å gjøre noen små. Skal linke inn til deg når de er produsert :O)
  Ha en flott helg!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!