Farge: "salig blanding"

Sist uke var det tid for å ta fram kokeplate, kjeler og utstyr igjen, for nå er det tid for farging av garn :) Vi har gått og gledet oss til dette lenge, både Frøken Snupp og jeg. 
Denne gangen ville Frøken Snupp prøve å plukke masse forskjellig, og se hva det ble ut av det. Vi hadde bestemt oss for å beise med alun, og da var det jo sannsynlig at vi ville ende opp med gult garn. Men artig  var det allikevel. Hun plukket blant annet løvetann, blåbær-ris, røsslyng og reinlav, og resultatet ble riktig så fint:
Den klare gule er Hifa Ask, ubehandlet garn, mens den lyse grågrønne egentlig er litt juks. Der laget jeg ei hespe av vanlig lysegrått ullgarn fordi jeg hadde på følelsen at det kunne bli grønt. Vet at jeg kan få grønt ved å bruke jernsulfat, men det har jeg ikke kjøpt ennå. Og disse to hespene er farget i samme bad og beiset med alun samtidig. Det var gøy å prøve ;)
På mandag kom også en bok jeg har bestilt og ventet spent på: 
Jeg har ikke rukket mer enn så vidt å kikke i denne ennå, men her er det masse nytt å lære. Oppfrisking av engelsken min får jeg også på kjøpet, og det skader jo ikke. 
Ønsker dere alle en fin kveld!

Kommentarer

 1. Mye flott plantefarget garn. Jeg holder meg til syrefarger jeg da :-)))

  SvarSlett
 2. Så flink du er da, nydelige farger får du til også.

  SvarSlett
 3. Spennende bok du har fått tak i:) Jeg er klar for farging selv, men må bestille beis først.

  SvarSlett
 4. Så morro det høres ut, har aldri prøvet det!
  Ha en god natt, klem.

  SvarSlett
 5. Så herlige farger , må snart prøve litt igjen for det er moro. Den boka så jommen fin ut gitt ,Klem fra Bente :O)

  SvarSlett
 6. Har aldri farget garn selv.Er spennende å følge med når andre gjør det.

  SvarSlett
 7. Å så herlige farger ,du fikk på garnet ditt.

  SvarSlett
 8. Nydelige farger! Boka blir nok spennende å lese i, og nye fine fargeresultater dukker nok opp. Morsomt å lære mer når en har fått en ny interesse.

  SvarSlett
 9. Så morsomt med selvfarging :D
  ønsker deg en fin kveld
  /myr

  SvarSlett
 10. Hei:)

  Jeg leste nettopp komentaren din inne hos Judith og fant ut at jeg måtte inn å lese litt hos deg. Du er tydeligvis godt vant med plantefarging. Jeg har lenge hatt lyst til å lære å farge garnet mitt og nå har jeg gjort et lite "jukse forsøk", men plantefarging har jeg aldri prøvd. Det skal jeg gjøre denne sommeren. Judith var jo så grei å legge til en link så en "ufaglært" som jeg kan kanskje få det til likevel.
  Boka di så spennende ut. Jeg håper du forteller litt mer om den etter hvert.
  Jeg legger meg til som følger og setter deg på blogglista mi så kan jeg snappe opp litt mer om farging av garn - håper jeg!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg