Jeg har heklet litt...

En venninne av meg skal bli bestemor igjen nå i august, og denne gangen er det en liten gutt. Jeg strikket teppe til forrige baby i samme familie, og hadde lyst til å lage teppe til barn nummer to også. Og siden førstefødte var ei jente, er det ekstra moro å ha noe i blått til gutten, tenkte jeg. 
Valget falt på et lappeteppe i bestemor-ruter, eller oldemor-ruter ettersom hva man velger å kalle det. Siden tålmodighet ikke er en av mine sterkeste sider, heklet jeg litt store ruter. 
Teppet er heklet i Drops Karisma, og jeg har brukt lys grå, hvit, marineblå og to nyanser av lys blå. Ser at det hadde blitt finere om jeg hadde hatt flere farger på en del av rutene, men det får så være. Nå er det sånn :)
Jeg begynte først å hekle sammen rutene, men synes ikke det ble noe pent. Derfor har jeg sydd rutene samme fra retten, maske mot maske. Til slutt har jeg heklet en marineblå kant rundt, og avsluttet med en picot-omgang. 
****************
Hva furu-bordet mitt angår, har det skjedd et aldri så lite uhell..... Jeg har det stående ute på verandaen, og i går kveld la jeg over byggeplast, i tilfellet det skulle regne i natt. Det gjorde det ikke, men malingen på bordplata var ikke helt støvtørr, så plasten hadde festet seg flere steder. Man kan tenke seg selv hvordan det ble da jeg løftet av plasten i dag... :(  
Må nok fram med plan-sliperen igjen når malingen er helt tørr.... Kanskje i morgen..... det er lov å håpe :) 


Ha det godt alle sammen!

Kommentarer

 1. Hei... For et kjempefint teppe :)
  Det blir en liten gutt sikkert kjempeglad for.
  Er så utrolig koselig med tepper i bestemorruter, litt nostalgisk gammeldags med moderne vri :)

  Og veldig synn det med bordet. Du får prøve igjen, og håpe det ordner seg ;)

  Klem Linn

  SvarSlett
 2. Så flott teppe! Fine farger :) Og jeg beundrer tålmodigheten til så mange ruter.. hadde nok blitt dukketeppe hvis jeg hadde startet ;)

  Så synd med bordet, påan igjen altså. lykke til :)

  Ha en fin dag

  Klem

  SvarSlett
 3. Det ble jo et nydelig teppe, likte veldig godt farge sammensettingen :)
  Trist med bordet, men det går jo heldigvis å rette på da :)
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 4. Så flott hekla teppe og herlige farger :O) Så kjedelig med bordet og kjedelig å gjøre jobben to ganger :O( Men det blir såååå fint når du blir ferdig da vettu :O) Klem fra Bente .

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg