torsdag 29. september 2011

Hals over hode

De siste gangene jeg har vært på Europris, har jeg kikket på et nytt fler-farget garn. Hver gang har jeg latt det ligge. Jeg liker jo egentlig ikke fler-farget garn..... Men i går stoppet jeg opp litt ekstra, gikk videre og SNUDDE og gikk tilbake og tok med meg noen nøster av garnet. Garnet heter Karneval og i løpet av dagen i dag, har jeg fått vite at det er et "kampanje-garn" på Europris levert av Gjestal. Garnet er i ren ull, ellers hadde det ikke vært interessant.... Det finnes i blått, grønt og rosa, og da er det vel ingen bombe at jeg valgte meg rosa :) Men er det noe rart? Se bare her: 
Rosa og brunt i skjønn forening :) Kan ikke bli bedre det :) 
Anbefalte pinner til garnet er 5,5mm. Jeg strikket denne halsen i går kveld, og valgte å bruke tykkere pinner for å få en mere røff tekstur. 
Her er min oppskriften til dere: 
Garn: 3 nøster Karneval
Pinner: rundpinne 80 cm 9,0 mm
Legg opp 120m og strikk to omg. rett. NB; husk maskemarkør så du vet hvor omg. begynner. 
Omg. 1: 1 kast, 2 r smn, 1 r omg. ut.
Omg. 2 og 3: rett
Gjenta disse tre omgangene og str. til arb. måler 23 cm. Da skal du ha i underkant av et halvt nøste igjen. Fell av. Pass på at du ikke feller av for løst, for da vil kanten rulle seg feil vei. 
Lykke til!


***********
Jeg har strikket flere halser de siste dagene. Denne grå er strikket i Drops Nepal, også på tykke pinner. Ser av bildet at det meste av "vrangen" har kommet på utsiden av "rullen", men det synes jeg ikke gjør noe. 
Dette var favoritten til Frøken Snupp, så det spørs vel om jeg får se mere til den :)
***********
Og helt til slutt kan jeg vise at jeg endelig har fått ferdig denne tunikaen i størrelse 10-12 år. Den strikket jeg sist uke, men å feste tråder og og sy i knapper tar tid her i huset...
Jeg kom ikke på noen lur måte for å ta bra bilder av denne. Mangler en modell i årsklassen, så da var det bare å legge den flatt å spisebordet..... Ja, det ser "flatt og dødt" ut, men det får vi leve med. Nå krysser jeg fingrene for  at denne skal passe til frøkna som skal ha den. Alltid spennende å lage modeller bare etter mål, når jeg ikke har anledning til å prøve på mottakeren underveis... 
***********
Det går mot helg, og jeg håper 
dere alle får det fint og 
kan nyte dagene som kommer!
Stor klem fra meg :) 

5 kommentarer:

 1. Hei!
  Rosa er ikke helt min farge, men det var veldig fint med det brune i.
  Likte derimot den grå. Den er helt meg. Den sorte var søt med de flotte knappene til pynt. Du er så utrolig kreativ at det er en lyst å sjekke bloggen din for å se siste nytt.
  Er helt enig med deg i at trådfesting er helt pyton. Lærer aldri å ta det etter hvert, derfor sitter jeg igjen med den kjedelige delen og bare verker etter å ta fatt på noe nytt. og ofte blir det gjort før alle tråder er festet.
  Ha en fortsatt fin håndarbeidsuke.
  Klem fra Liv

  SvarSlett
 2. Hei du:) Jeg har også gått forbi carneval garnet, MEN jeg har tatt på det :) Men nå skal jeg reise pronto etter jobb å kjøpe 3 nøster, og strikke halsen din , takk for mønster:) har du prøvd det nye ragge sport garnet deres også, det liker jeg:) Ligner litt på fabel! Flotte de to andre halsene dine også, hals er så fint og IN:) Og tunikaen...sukk...flott..... Ha en super helg da snups! Klem

  SvarSlett
 3. Lekre halser du har strikket! God helg!

  SvarSlett
 4. Herlige halser og tøff tunika!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!