onsdag 14. september 2011

Hva var vel livet uten?

Ja, det er et spørsmål jeg har stilt meg selv mange ganger i det siste. Jeg har lenge pratet om at jeg må få kjøpte meg en garn-vinne, men det er først nå i sommer at jeg har gjort alvor av det. 


Da jeg endelig fikk den i hus, har den nesten gått varm :) Her snakker jeg KILO-er med garn som har "vært innom" på ett par måneder. 
Det geniale er at den kan brukes "begge veier" i den forstand at man kan 1) nøste opp slik man ser på bildet og 2) lage hesper av garn-nøster. Sistnevnte er en nødvendighet når jeg skal farge garnet, og jeg behøver vel ikke å fortelle at dette er mere lettvint enn å lage hespe rundt knærne.....
Jeg har også hatt lyst på en nøste-maskin veldig lenge,  og her forrige uke kom den endelig i hus den også :)


Genial i all sin enkelhet; fungerer etter "hjulvisp-prinsippet" og spolen tar tre omdreininger for hver gang man tar håndtaket en omdreining. Og resultatet er herlige små "høy-baller" av garn:


Her har jeg nøstet opp forrige ukes produksjon av farging med blåtre. Hvis noen lurer står to og to nøster oppå hverandre... 
Blåtre er forresten veldig moro å farge med; denne gangen kokte jeg ut ca. en liter vann på 30 gram tørket blåtre og gjentok prosessen i alt tre ganger. Dere ser selv hvor mye garn jeg kunne farge av det :) Alt garnet hadde jeg  for-beiset med alun.
Dette er en fin måte å få mest mulig farge ut av "materialene" på. Jeg har gjort det samme med kochenillelus, som jeg kommer tilbake med bilder av senere. 
Ønsker dere alle en fin onsdagskveld !
Klem fra meg :)

7 kommentarer:

 1. Jeg må nesten le , det er dette vi har surra med idag Guri :O) Så lekkert garn du har farget og takker for alle gode råd og tips , hadde ikke klart meg uten det idag :O) Klem fra Bente .

  SvarSlett
 2. Fine farger du får til med farginga di :) Jeg har også en sånn garnvinne, arvet etter mamma, den er genial å bruke bare den, men det så jo enda mere genialt ut med nøste-maskinen...

  SvarSlett
 3. Kjekke hjelpemidler:) Og nyyydelig garn!

  SvarSlett
 4. Så flink du har været og så fint det blir!
  Ha en fin kveld, klem.

  SvarSlett
 5. Sånne ønsker jeg meg også :)

  SvarSlett
 6. Hallo igjen :O) Ja jeg brukte vinsten til denne farginga. Og jeg har fargebadet ennå , for jeg har nå lagt oppi Alpa garnet og vettu , jippi det tar farge ..... Knall orange ser det ut som hoho. Jeg trodde man skulle legge ulla i vann litt først og gjorde det , men ikke med dette ALPA hespet og det tar farge . Nå må jeg legge i vann mere lus tjohei for jeg SKAL ha rød ALPA . Klem fra Bente :O)))))Jeg suser ivei og henviser alle som lurer på noe til din blogg :))))

  SvarSlett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!