Premie i posten og Gode Gamle Minner.....

I et tidligere innlegg fortalte jeg at jeg har vunnet i en strikkekonkurranse på Trådsnella. Luen kan dere se HER
I dag kom premien i posten: 
Tre hesper med Eco-Alpakka fra Viking garn. Det er ganske tykt og  utrolig mykt og godt. Det eneste som er litt ko-ko er at de som har pakket, har klart å legge i to hesper lys grå med forskjellige innfargings-nummer.... Amatører! Men, men jeg er jo glad for gevinsten, og om det ikke blir lue og skjerf som på bildet, skal jeg lage meg noe annet av det :)
**********
For en tid tilbake var jeg innom en bruktbutikk og kikket. Og da fant jeg denne, som jeg bare ikke klarte å gå i fra: 


Jenter som lekte seg igjennom 1960- og 70-tallet kjenner den helt sikkert igjen. For dere andre kan jeg fortelle at det er en Tjorven-dukke. Dette var dukken med stor D ! Jeg husker at jeg hadde to stykker; en med svart hår og en med røde fletter som skulle forestille Pippi. Ønsket med en med lyst hår også, men det fikk jeg aldri.... (verden var urettferdig allerede på 60-tallet!!)
Jeg har sett etter slike dukker på loppis`er, for de jeg hadde, ble gitt bort til en liten niese... Og endelig hadde jeg hellet med meg. Og her sitter den. Betalte bare tretti kroner for den, men det er kanskje mere enn de kostet nye i sin tid...... 
Jeg kan berolige dere med at jeg ikke er typen som har dukker stablet opp i sofaen og skifter klær på dem etter anledning. Men dukken ble kjøpt kun iført truse, og jeg kan fortelle at den buksa lukta ille innestengt kjeller. Søpla neste med den. 
Har strikket en kjole til den, før den legges i et skap. Får jeg besøk av noen små frøkner, er den sikkert ok å leke med i 2012 også :)
Ha det godt alle sammen!
Stor klem :)

Kommentarer

 1. Ahhhh nydelig garn du fikk!!! Synd med innfarging! Åhhhh Tjorven dukke!!!! Heldiggris! Også så nydelig hun ble i ny kjole:) Du har funnet en skatt der....

  SvarSlett
 2. Så heldig du var å vinne! garnet så kjempefint ut og gråfargene var herlige. Dukken du har minner om barndommen min! klem mariann

  SvarSlett
 3. Tjorvendukke ja - mimring her :) Og det garnet er så mykt og deilig. Passer oppskrifter for dobbel mirasol forresten. Gratulerer med gevinst!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med garngevinst! Ser deilig ut.

  Og at du endelig skulle få din blinde tjorvendukke, da! Set ut som om hun har kommet til et gidt hjem! (o:

  SvarSlett
 5. Åhh..jeg ELSKER det garnet..er sååå godt og mykt..
  AMATØRER..det var dprlig at de ikke klarte sende riktig..
  Flott dukke..

  klem fra Lill

  SvarSlett
 6. Det var da en virkelig flott premie,men synd med innfargingen.

  SvarSlett
 7. Så fin premie du har fått. Håper at ikke innfargingen ødelegger for deg. Ja, Tjorven vokste jeg opp med også. Så fin kjole hun har fått:)

  SvarSlett
 8. Gratulerer med flott premie :O) Trallalei , jeg hadde tjorven med lyst hår :))))) Helt maken til den du har der. Mamma strikket og sydde enormt med klær til den . Og vet du hva ... hun ga den bort til niesen min da jeg var 17-18 hehe. Klem fra Bente :O)

  SvarSlett
 9. Så fin premie... Gratulerer.
  Tjorven dokka huser jeg godt og så fin du har gjort henne :)
  Ha en forsatt fin kveld, klem.

  SvarSlett
 10. Tillykke med præmien Guri, så træls når de ikke tjekker farve nr.men du skal nok få det brugt til noget er jeg sikker på.Opskriften du har modtaget sammen med garnet ser bare lækker ud.

  SvarSlett
 11. Gratulerer med velfortjent seier! :-D
  Luen er jo råflott!!

  Ja litt kjipt å få forskjellige innfargingsnummer, får bare håpe de ikke er for forskjellige!
  Men jeg har strikket med det garnet, og det er helt fantastisk! plaggene ble så utrolig deilige og mye!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg