Gode råd?

Ja, gode råd kan være bra og lytte til. Men like viktig tror jeg det er å ta hensyn til egne erfaringer.
Jeg skulle strikke flere ullbukser, og siden det er ganske plankekjøring gadd jeg rett og slett ikke å regne meg fram til de ulike størrelsene selv. Derfor kjøpte jeg en ferdig oppskrift. Jeg fikk anbefalt garntype i butikken, og jeg kjøpte det garnet hun anbefalte.(ikke det som sto i oppskriften, men ett med samme tykkelse fra samme produsent) 
Klok av skade (det kan vel diskuteres etter dette !!!) begynte jeg på en bukse i størrelse 1-2 år, (i knall rosa) for å se hvor dette bar. Etter å ha strikket 1/3 av "rompa" ble det klart for meg at dette måtte være minst størrelse 4 år. Jeg sjekket strikkefastheten nok en gang, og den stemte med det som sto i oppskriften. ( Det er  forresten ikke det letteste å beregne på ribbestrikk!) 
OK, jeg strikket videre, da jeg begynte på kilen var det ikke tvil om at denne var stor nok til en seks-åring. Ja vel, da forholdt jeg meg til det og strikket ben på buksa etter den størrelsen. Som dere ser måtte det bli stripete ben for å få nok garn! 
Da buksa var ferdig, sa jeg takk og farvel til den oppskriften. 
Jeg satte meg ned og beregnet meg fram til en 1-2 års størrelse selv. Hvorfor gjorde jeg ikke det med en gang????? Det var et helt annet maskeantall jeg kom fram til. 
Det er en viss forskjell på vidden i disse to buksene: 
Vel skal det være plass til bleie i den minste størrelsen, men dog. . . 
Hvor var feilen? Skulle jeg brukt annet garn? Målte jeg strikkefastheten feil? Eller var oppskriften helt på tryne?
Den kjære Mannen rister bare på hode av meg; Hvor mange ganger skal du måtte prøve andre oppskrifter først? Kan du ikke bare lage dine egne? Joda, jeg kan det! Men, jeg kommer sikkert til å høre på gode råd igjen! 
********

Ha det godt alle sammen! 

Storklem :)


Kommentarer

 1. Ja, den feilen er ergelig, men den fører til nye kreative spring. I fjor på skolen leste vi et stykke som het "Gode råd er skjeldnere enn rubiner"...... Ikke sant ;)

  Men fin ble den uansett :)

  SvarSlett
 2. Får håpe det er en seksåring som trenger ei rosa ullbukse til vinteren, for den ble jo kjempefin! Men slikt skal jo egentlig ikke gå an når en kjøper et mønster.

  Ønsker deg riktig god helg!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Satser på at oppskriften var helt på tryne jeg. Lurt å ta seg jobben å tegne og regne selv. Men det er nok mange som vil ha den rosa buksa.
  Lager ikke kile eller høyre bakstykke når jeg strikker ullbukser i ribbestrikk 2r og 2vr for passformen blir så god. Feller bare 4 masker midt foran og midt bak i skrittet. Fortsetter med beina helt ned og feller etter behov ved anklene. Siste biten blir da 1r og 1vr.
  Liv

  SvarSlett
 4. Herlighet! Jeg hadde blitt så utrolig sint!
  Stemmer livvidden på den rosa buksen med det som står at ferdig resultat skal være i oppskriften? Da hadde jeg sendt klage. Bra du er så oppegående at du greier å regne deg fram til slikt selv! Hadde nok ikke jeg greid! :)

  SvarSlett
 5. çok güzel örgü pantolonlar elinize sağlık.

  SvarSlett
 6. Har hatt samme erfaring med andre oppskrifter og garn. En genser... ergerlig, synes nå jeg...

  SvarSlett
 7. Noen ganger er det best å stole på seg selv .... fryktelig irriterende når proffesjonelle gjør sånne feil altså :( Men alle kan ta feil sa pinnsvinet og klatra ned fra hårbørsten :)))) Uansett ble de buksene kjempeflotte , klem fra Bente :O)

  SvarSlett
 8. Ja du får stole på deg selv neste gang.
  Tusen takk for besøk i bloggen og for sist;)
  Hyggelig å bli litt kjent med deg

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg