Pulsvarmere

Jeg liker det ikke, men må nok innse at høsten har kommet for fullt nå. Grått og trist, regn og vind. Da er det tid for pulsvarmere. 
De er strikket i strømpegarnet Viking Frøya på pinner nr. 2,5 mm. Det gikk med ca 70 gram totalt. 
Oppskrift hadde jeg ikke, så jeg strikket dem så de skulle passe mine hender. Det gikk stort sett greit, men jeg økte for mange masker til tommelen, så den ble litt for stor. Å rekke opp var ikke et tema, så derfor felte jeg noen masker istedet, slik at vrangborden ligger tett rundt tommelen. 
Garnet kjøpte jeg på fabrikkutsalget til Viking of Norway i fjor sommer, så det var vel på høy tid å prøve det. Og da jeg ser det ferdige resultatet, skjønner jeg hvorfor jeg har latt garnet få være i fred så lenge. Det har for mange farger, og med så korte fargeskift blir det bare rotete. . . 
Ikke er garnet spesielt godt å strikke av heller; det deler seg lett og har en "akryl-følelse" som jeg ikke liker. Jeg skal bruke opp det garnet jeg har igjen, men kjøper nok aldri mer av dette. Men, nå er jeg en erfaring rikere. 
*****
Ha det godt! 
Stor klem :)


Kommentarer

 1. Jeg synes pulsvantene ble friske og ikke rotete. Jeg likte de veldig godt :)
  Her er det også høst, men heldigvis mildt. Nå har jeg gått en tur, spist middag og skal ha meg en liten strekk på benken :)
  Ønsker deg en fin helg!
  Anette

  SvarSlett
 2. Pulsvanter er stilige. Disse ble skikkelig fine. God helg til deg.
  Klem

  SvarSlett
 3. Pulsvarmeren sitter fint på handa di, synes jeg. Det er mye sokkegarn som har korte fargeskift, men synes faktisk ikke disse ble så rotete. Jeg hadde gjerne gått en tur med disse på hendene.

  Riktig god helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Aah, såå smart å strikke sånne pulsvarmere! Skikkelig lurt var det. Kanskje jeg må prøve meg på noen sånne nå som høsten er komt, og jeg har behov for noe som kan varme meg på gåturene mine. Som ikke er "hele" votter.
  Takk for tipset, og god helg! :)

  SvarSlett
 5. Ser da gode ut, dine pulsvarmere. Tenk, jeg har i så mange år sagt jeg skal lage et par, enda har det ikke blitt av..
  Været er kanskje trist men man får endelig tid med litt håndarbeid.
  Ha det godt :)

  SvarSlett
 6. Pulsvarmerer er og blir kjekt utover høsten som nå er kommet til hele landet.
  Arroya sjalene du har strikket er vakre, har planer om å strikke ett jeg også - men ikke klart å bestemme meg for verken farge eller garn, så det var kjekt å få sett dine.

  SvarSlett
 7. Disse ser varme og gode ut - og jeg elsker flerfarga garn!

  SvarSlett
 8. Fine pulsvarmere! ISyns det er litt sjarmerende med spraglegarn, ihvertfall til småplagg.
  Har prøvd det garnet jeg og, og veldig enig med deg! Strikket sokker og syns de ble, om mulig, hakket mer knitrete etter vask. Føles veldig klamme. Men deilig garn å strikke med da :)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 9. Synes garnet fungerte bra til det mønsteret. Ellers er jeg enig i det du skriver om Frøya, ikke mitt favorittgarn heller. Men så har man i alle fall prøvd, og det er greit å få det brukt opp.

  SvarSlett
 10. Deilig med gode pulsvarmere til vinteren:)

  SvarSlett
 11. Fine pulsvarmere ;o) Høsten er så absolutt kommet!! God helg

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg