Til Guri - Fra Guri

Tidligere år har jeg pleid å kjøpe julemagasiner med strikking og annet, til jul. Bare de siste årene har jeg konkludert med at jeg ikke gidder betale så mye for de samme mat-oppskriftene år etter år, og strikkeoppskrifter som man kan laste ned gratis på nett. Derfor gjorde jeg som jeg har gjort de to foregående årene; jeg kjøpt meg bok istedet. 
Det er en fryd å kikke på Adlibris for utvalget er stort og prisene snille. Så jeg røk på en aldri så liten smell, og kjøpte ikke en, men tre bøker.
Denne boka av Vibeke Lind, er skrevet så tidlig som i 1981. (ny utgave i 2013) Den tar for seg gamle strikketradisjoner i Norden, med haugevis av bilder og skisser og masse interessant lesning. Denne skal jeg sette meg ned å lese da det blir roligere dager. 


Varme hender av Àgùsta Thòra Jònsdòttir. . . denne syntes jeg så spennende ut og  jeg hadde store forventninger til. Dessverre ble jeg skuffet. Det er mange oppskrifter og mange spreke fargekombinasjoner, men jeg savner oppskrifter som er litt mer å bryne seg på. Her er det mange oppskrifter som jeg sammenligner med "hønse-strikk" og restegarn-votter, men jeg savner det lille ekstra.
Det som er fint her er en tabell over størrelser fra 1-2 år og opp til XL. Den er veldig nyttig for meg da jeg lager egne design, siden jeg ikke har barn i alle aldre til å prøve hvilken størrelse votten er. . ..


I can`t belive I`m Fair Isle knitting av Sheila G. Joynes. 
Dette er et hefte, og dette kjøpte jeg av nysgjerrighet. Det har oppskrifter på artige luer (ikke mange) i fine fargekombinasjoner, og er fin å bruke som idè-bok. For de som er nye strikkere, er det små "lyn-kurs" og mange forklaringer. Ikke noe nytt under solen her heller, men en pen bok :)


*****

Håper dere alle koser dere i romjula! 
Stor klem fra meg :)

Kommentarer

 1. God ide! Det er bare vi som vet hva vi trenger, så en presang eller tre til seg selv er lurt! Her går det i luer, helt enkle, men det er ofte de som blir mest brukt. Litt forskjellige farger så er det grei strikking til TV og prating.

  Fortsatt god romjul!

  Klem

  SvarSlett
 2. Her har du fått mye inspirasjon til neste års strikk tenker jeg :) Kjekt å kjøpe gaver til seg selv, for da får man akkurat det man vil ha;)

  SvarSlett
 3. Genial ide - jeg adopterer den til neste jul: Jeg kjøper også alle julemagasinene - med samme oppskriftene... Men i 2014 gjør jeg som deg, kjøper meg strikkebok istedenfor :)

  Ha ei nydelig nyttårsfeiring

  Klem, Lene Sofie

  SvarSlett
 4. Det var jo smart da, å kjøpe bøker om KUN strikking, og ikke bladene som bare har de samme oppskriftene som er i heftene hvert år.
  De så ihvertfall veldig kjekke ut å lese i! :)

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 5. Det var en god ide! Jeg har også sluttet å kjøpe julebladene, men har ikke vært så lur å tenke at da kan jeg kjøpe noe annet isteden :) Jeg kan jo egentlig gjøre det nå på etterskudd ?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg