Farging med krapp

Først av alt vil jeg ønske velkommen til nye følgere. Veldig stas at dere har lyst til å følge bloggen min. Håper dere finner inspirasjon og glede her. 
*****
Jeg har nå farget med krapp igjen. Det er lenge siden sist, og fargene har blitt til dels veldig ulike. Tidligere farginger kan du lese mer om her, her og her.  


Denne gangen startet jeg med å koke ca. 90 gram krapp med 6 liter vann i ca. 3-4 timer. Etter siling, lot jeg fargebadet stå på platen til det nådde kokepunktet. Da tilsatte jeg 30 gram alun og 300 gram tørt garn, og skrudde ned varmen. Deretter fikk det stå å trekke i drøyt to timer. Så tok jeg kjelen av plata, og lot garnet stå og bli kaldt i kjelen. Etter å ha skyllet garnet fritt for overskudds-farge, hang jeg garnet til tørk. Har sikkert nevnt det før, men sier det igjen: man må alltid passe på å tørke garnet i skyggen. Sollys på ny-farget og vått garn gir deg skjoldete garn, helt enkelt. 

Etter første fargingen så det ut til å være ganske mye farge igjen i "suppa", så jeg satset på en farging til. Her tilsatte jeg alun og for å få garnet mørkest mulig tilsatte jeg også potaske, 5 gram per 50 gram garn. Da opplevde jeg at "suppa" nesten boblet over : 


Det ser nesten ut som sukker-spinn. . . . og fargens ser ut til å være bra også:


Dette burde love godt for neset farging, så jeg tok sjansen på å farge 200 gram garn. Men det er noe som sier at "Skinnet kan bedra" og her ble jeg nok lurt, ja! Fargen var ikke intens nok til å få fin farge på garnet. Det ble seende slik ut: 


Lys fersken-farge er ingen favoritt hos meg. Men sammen med andre mørkere farger kan den vel brukes. I alle fall er jeg en erfaring rikere. 
*****

Ha det fint alle sammen! 
Stor klem fra meg :)

Kommentarer

 1. Dette minner litt om risiko-sport. Ikke godt å si hvordan det ender. Synes begge fargene ble fine, jeg! Må nok samle meg litt mot og kunnskap til å farge garn en gang.....

  Fortsatt god sommer fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så spennende dette ser ut! Og så lekker fargen ble! :)
  Jeg synes nå fersken fargen ble fin også jeg da :)
  Håper du koser deg i sommervarmen :)
  Her har det vært barnebarn på besøk, så det går i ett. Er så koselig så :)
  Klem fra Nina

  SvarSlett
 3. Å, så flotte farger du har tryllet frem:)

  SvarSlett
 4. Så spennende! Artig at du deler med oss som ikke tør begi oss ut på slike flotte prosjekter :)
  Ha en strålende kveld videre

  Sommerklem, Lene Sofie

  SvarSlett
 5. Hei
  Fant bloggen din ved en tilfeldighet, slik det ofte er. Og, for et gullfunn, jeg takker så mye for Jemenvest-oppskriften. Har litt "panikk" fordi jeg ikke har strikket noe skikkelig til niesens nye baby som er 2 uker i dag, men den burde kunne la seg gjøre. Har nemlig strikkemaskin som er pakket bort for sommeren.
  Fargingen som du gjorde ble kjempeflott, begge fargene! Aprikos er en farge som er varm og nydelig kombinert med rette kompiser. Jeg liker den godt med mørk blå. Kjøper du garnet hvitt for å kunne farge selv? Har ikke peiling på hva krapp er, men kan kanskje lese meg til det i bloggen din et sted. Jeg kommer til å følge med deg videre. spennende!

  Ha en riktig god sommer!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg