søndag 26. juli 2015

Et lite tips til mønsterstrikk med flere farger

Jeg er i gang med å strikke Setesdals-kofte til frøken Snupp. I den forbindelse kom jeg på at jeg ville dele et lite tips med dere. Der det er store mønster-rapporter som skal gjentas, som her på hovedmønsteret på bærestykket, er det lurt å sette opp maskemarkører for hver rapport hele omgangen rundt. 


Ofte setter jeg på plass maskemarkørene før jeg starter å strikke mønsterborden. Hvis du ikke har maskemarkører i plastikk, fungerer det like godt med garnrester som du klipper lager løkker av. 


Og hvorfor er dette lurt? 

For det første er det lettere å få første omgang i et nytt mønster riktig. Det er sikkert flere enn meg som ikke er glad i å ta opp igjen?
For det andre er det lettere å unngå å strikke feil oppover i mønsteret. Det er bare å sjekke når du har strikket èn rapport. Når den er riktig, er det bare å strikke neste. 
Høres det tungvindt ut? Det er veldig raskt å komme inn i systemet, og du trenger ikke gå tilbake flere rapporter for å forsikre deg om at du har strikket riktig. 
Håper dette kan være til hjelp for noen. Gi meg gjerne tilbakemelding om hva dere synes. Hvis slike tips er til nytte, kan jeg sikkert lage flere slike innlegg. 

*****

Ta vare på hverandre! 
Store klemmer til dere alle!

4 kommentarer:

 1. Godt tips, det skal jeg ta med meg når jeg til høsten skal strikke kofte til min datter. Har god erfaring med å rekke opp, og det er ikke spesielt hyggelig. Ellers har jeg vært inne på et tidligere innlegg hos deg og funnet fram oppskriften på "hjertelua". Har nettopp prøvd å strikke den med en oppskrift fra Drops. Men den var så avansert, at jeg tilslutt ikke skjønte noe og rekket opp alt. Men oppskriften her var superenkel, så den skal prøves umiddelbart.
  Ønsker deg en fin søndagskveld!
  Hilsen fra Anette

  SvarSlett
 2. Supert tips! Flere mottas med takk.

  SvarSlett
 3. Takk for tips! Er alltid åpen for lure triks som kan gjøre strikkeprosessen enklere.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!