fredag 30. oktober 2015

Ny genser til Snupp

To uker før bursdagen til Snupp, var hun og jeg sammen og kikket i en garnbutikk. Der hang det utstilt en genser med "Åååååå-faktor" og den kom plutselig øverst på ønskelista hennes. 
Og jeg sa selvfølgelig ja til å strikke genseren. Men jeg kunne ikke love å bli ferdig til dagen hennes. Men jammen klarte jeg det!


Genseren falt i smak og ble tatt i bruk med en gang! 
Da er det virkelig verd alle timene med strikking! Jeg må innrømme at jeg spurte meg selv hvorfor jeg i all verden hadde sagt ja til et slikt prosjekt. 
Transportetappene opp til mønsteret ble drøye, kan jeg love dere! Å strikke ensfarget bole og ermer med babyull på pinne nr. 3,0mm er ikke det som står øverst på min ønskeliste..... Heldigvis er genseren innsvingt i livet, så jeg måtte måle jevnlig for å felle og øke på riktige steder. Genseren er strikket nedenfra og opp.

Størrelse: Genseren er liten i størrelsene. Snupp bruker egentlig størrelse XS, men måtte ha M i denne modellen. Og som dere ser, så passer den akkurat. 
Design: Leila Hafsi (Hefte fra Sandnes Garn, Vol 3)
Modell "Ingrid"
Garn: Sandnes babyull, hvit og grå nr. 1053
Pinner: 2,5 til vrangbordene og 3,0 til resten.
Jeg har ikke brukt garnet som sto i oppskriften. Det var Mini alpakka og Silk Mohair, garntyper som jeg ikke er noe glad i. 
Garnbyttet gikk greit, det eneste jeg måtte forandre på, var noen flere omganger med hvit etter mønsterborden. Årsaken er at babyull ikke vokste like mye i høyden per omgang, til tross for at strikkefastheten er riktig. Det gjorde ikke utslag på resten av genseren, for der ble det målt i cm og ikke i antall omganger. 
Alt i alt var det en grei genser å strikke. 
*****
Ha det bra alle sammen! 

Stor klem til dere alle fra meg!

11 kommentarer:

 1. Så lekker genser, og veldig flott med innsving. Og skikkelig turbostrikking må jeg si!!!

  SvarSlett
 2. Nydelig genser, og gratulerer til frøken Snupp! Forstår at det var tålmodighetsarbeid med tynt garn og pinner å strikke så langt uten mønster! Men nå har hun en flott genser med mye kjærlighet!

  SvarSlett
 3. Den som hadde vært ung og vakker, tenker jeg. Hun er nydelig i den genseren! Så lurt å bytte garn. Ingen vits i å strikke av garn en ikke liker. Jeg er også glad i babyull. Vel overstått til "bursdagsbarnet"!

  God helg! Herlig med fredagskveld selv for en pensjonist.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Heldige Snupp😊. Super fin genser!

  SvarSlett
 5. Du må være en reser med pinnene! Tenk å få til en genser på pinne 3 i løpet av 2 uker! Imponerende! Genseren ble veldig veldig fin!!

  SvarSlett
 6. Så flott gensar til ei nydeleg jente :)

  SvarSlett
 7. Så flott genser👍🏻
  Skjønner godt at hun falt for den.😊
  God helg

  SvarSlett
 8. Så fin! Og når strikket er bestilt og vil bli brukt så er no det utrolig kjekt! :)

  SvarSlett
 9. Skjønner godt at hun falt for den , lekker var den :) Også så heldig hun er som har en mamma som fikset den til bursdagen sin . Ha en fin helg Guri :9

  SvarSlett
 10. Så fin den ble! Nydelig genser til en flott ung frøken. :)

  Så mye ensfarget glattstrikk på pinne #3 er en tålmodighetsprøve, men den bestod du med glans!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad hvis du gidder å legge igjen en liten hilse! Deter alltid artig å lese hva du synes om det du ser!